FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
upoznajte filipa

Filip Pejić 'Nitro' biografija - sve o novom Hrvatu u UFC-u

Filip Pejić dobio je priliku života već s 23 godine, a prave su stvari tek pred njim.

Mladi MMA borac Filip Pejić ostvario je san već s 23 godine. Dobio je priliku boriti se u najjačoj svjetskoj organizaciji – UFC-u. Sve se poklopilo Filipu, jer debi će imati gdje mnogi mogu samo sanjaju – pred svojim navijačima u zagrebačkoj Areni 10. travnja na prvom UFC spektaklu u Hrvatskoj.

Filip Pejić je još na početku Hrvatske MMA lige dobio nadimak 'Nitro' koji se kasnije pokazao kao pun pogodak. Dogodilo se to u prijenosu kada su ga tako prozvali komentatori Nove TV Vlado Boban i Zelg Galešić, poznati umirovljeni borac.

Mladi je Zagrepčanin osvojio spomenuto natjecanje 2013. godine te kasnije prešao u FFC. Pejić dolazi iz zagrebačke Dubrave, a za njegov je razvoj zaslužan legendarni Bernard Ban u čijem timu i trenira.

''Filip je odrastao na ulici, bio je dijete ulice u pravom smislu te riječi. Ovaj sport ga je maknuo s te iste ulice. Shvatio je da živi za MMA. I potpuno mu se posvetio. Dugo nisam vidio nekoga tko tako srčano trenira i živi za borbu. Strašno je talentiran i napreduje nevjerojatno brzim koracima. Kada uđe u kavez iz njega pršti energija. U Filipa vjerujem 150 posto", rekao je Bernard Ban o svom pulenu.

U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri Filip Pejić ima 10 pobjeda te po jedan poraz i neodlučen ishod. Samo do jedne pobjede je stigao sudačkom odlukom dok je sve ostale protivnike riješio prekidima. Posljednje dvije godine je vrlo uspješno nastupao za FFC.

Debitirao je spektakularnim nokautom protiv tada favoriziranog Francisca 'Croate' Barrija, a u posljednjem meču je nokautirao Mađara Zoltana Turaija pred svojom zagrebačkom publikom u Domu Dražena Petrovića (FFC 20).

Kako je Filip došao do ugovora s UFC-om objasnio je njegov menadžer Orsat Zovko.

''Potpis za UFC je zaslužio odličnim nastupima i atraktivnim nokautima koji su postali njegov zaštitni znak. Ovo je odlična stvar i za UFC jer je dobio vrlo popularnog zagrebačkog borca koji će priredbu u Zagrebu učiniti još zanimljivijom. Pejić će karijeru u UFC-u nastaviti u bantam kategoriji što je bila odluka njega i njegovog dugogodišnjeg trenera Bernarda Bana.''

Filip je jednom prigodom izjavio kako su mu uzori aktualni UFC prvak u pero lakoj kategoriji Conor McGregor te posebno bivši prvak Jose Aldo. On voli eksplozivnost u borbama i to je ono što dobijete kad se bori 'Nitro'. Njegovi nastupi su atraktivni, a to je prepoznao i UFC u kojem će naslijediti Cro Copa, Igora Pokrajca i Gorana Reljića.

Pejić će se u MMA eliti natjecati u bantam kategoriji što znači da će morati spustiti kilažu. Sada je na nekih 68 kg, a dan uoči borbe morat će biti na dopuštenih 61.2 kg.

Filip Pejić – biografija

Rođenje: 21.7. 1992. u Zagrebu

Visina: 180 cm

Težina: 62 kg

Omjer: 10-1-1

Klub: Ban team

Organizacija: UFC

Kategorija: Bantam

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider