FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Tek četvrti Hrvat

Hrvatska UFC senzacija za Dnevnik Nove TV: U podrumu se stvaraju šampioni!

Hrvatska je postala tek šesta europska zemlja u kojoj najjača svjetska organizacija slobodne borbe UFC organizira priredbu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Zagrebu će 10. travnja osim iskusnog Igora Pokrajca jedini hrvatski predstavnik biti mladi 23-godišnji Filip 'Nitro' Pejić, koji je postao tek četvrti Hrvat u povijesti UFC-a.

"Dobro došli u naš MMA podrum, ja sam Filip Pejić novi Hrvat u UFC-u."

Tko je jednom gledao Filipa Pejića u ringu ili kavezu zapamtio ga je. Ni ljudi iz UFC-a nisu ostali ravnodušni, ponudili su mu sjajne uvjete i ugovor na četiri borbe.

"Iznenadio se jesam, ne previše opet jer imam neki rezultat iza sebe posljednjih 5-6 godina što sam u profi MMA-u. S druge strane ja imam 23 godine, nisam više ni toliko mlad u UFC-u, ima boraca i od 19 godina."

U debiju, u vjerujemo punoj Areni Zagreb, čeka ga Poljak Damian Stasiak.

"Da ne vrijedi ne bi bio tamo. Jednom sam podcijenio čovjeka i nikad više. To mi je bio jedini poraz i od tada nisam stao trenirati", istaknuo je Pejić za Dnevnik Nove TV.

'Izvadili smo ga s ulice, on ima taj faktor X'

Olimpijski hrvač iz Seoula 1988. Bernard Ban je dugogodišnji trener.

"Ima onaj faktor X, teško je to ljudima objasniti, odmah sam to vidio kod njega. Nevjerojatno je koliko je talentiran. On je dijete s ulice koje smo izvadili s ulice, on je to prihvatio, usmjerili smo ga u sport, on je to prihvatio i to je naša najveća pobjeda.

Za UFC seli u nižu kategoriju do 61.2 kilograma. Trenutno je na 68 i na strogom režimu prehrane.

"To je najteži dio posla ali kad staneš na vagu pa vidiš 61.4 kg muka je prošla, uf sve prođe", kaže Filip.

'U podrumu se stvaraju šampioni'

Ako pitate Bernarda i Fiću do rezultata se dolazi kroz podrum.

"Jedna je uzrečica da se u podrumu stvaraju šampioni i to je zaista tako fensi uvjeti su super ali ako nemaš talenta i volje to ništa ne znači."

Filip Nitro Pejić - imaš super nadimak?

"Hvala vam, to mi je dao jedan mladi novinar s Nove TV i Zelg Galešić, naš veliki poznati borac i 'furat' ćemo taj nadimak do kraja. Dobio sam ga u MMA ligi i vidite do kud smo došli", za kraj će Pejić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider