FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Borilački spektakl

FFC ponovno u Ljubljani: Krune se prva dva Final Fight prvaka!

Nakon FFC Futuresa 3 koji će se krajem rujna održati u Zagrebu, Final Fight će svoju prvu 'broj' priredbu ponovno održati u Ljubljani 3. listopada.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odabir slovenske metropole je očekivan, ako se zna da će FFC svoje šampione potražiti najprije u najnižim kategorijama: -70 kg u kick boksingu i -66 kg u MMA-ju.

Krušič vs. Račić

MMA program će predvoditi dvoboj za titulu u pero kategoriji do 66 kilograma između dubrovačke zvijezde Antuna Račića i Slovenca Lemmyja Krušiča. "Killer" već godinama slovi za ponajboljeg borca u nižim kategorijama u regiji, a tome u prilog ide i njegov odličan "score" koji se trenutačno zaustavio na 16 pobjeda i tek pet poraza. Posebno impresivno zvuči podatak da je u posljednjih sedam dvoboja ubilježio čak šest pobjeda protiv vrlo kvalitetnih protivnika, od čega su čak tri u FFC-u gdje je i dalje neporažen. Dubrovčanin je u Final Fight ringu najprije svladao Bojana Kosnedara, a zatim i Artaka Nazaryana te konačno Zoltana Turaija. Dvoboj protiv Kosnedara i danas slovi za jedan od tehnički najkvalitetnijih i općenito najzanimljivijih mečeva u FFC-u do sada, dok je protiv Nazaryjana i Turaija bio potpuno dominantan. Nema nikakve sumnje da je Račić zaslužio šansu za osvajanje titule te je njegove promoviranje u ovaj dvoboj potpuno zasluženo.

Još bolji i uvjerljiviji MMA "score" ima drugi kandidat za titulu - ljubljančanin Lemmy "The Dog" Krušič koji će pred svojom publikom pokušati stići do vrijednog pojasa. 15 pobjeda i samo dva poraza su velika preporuka i dokaz da je Krušič posljednjih godina stasao u vrlo ozbiljnog borca o kojem se pričalo čak i u relacijama najvećih svjetskih MMA promocija. U zadnjih 13 mečeva je ubilježio čak 12 pobjeda, a kartu za FFC titulu je "kupio" slavljem protiv Crnogorca Vase Bakočevića na FFC-u 9 u svojoj Ljubljani. Sjajan dvoboj pun preokreta je obilježila velika napetost i makljaža na vaganju, a tenzije su se preselile i u samo borilište. Na kraju je Krušič zasluženo slavio jednoglasnom odlukom sudaca dokazavši da su ga nepravedno smatrali "underdogom" u tom dvoboju.

No, Slovenac ipak ima razloga za brigu uoči svog meča karijere jer je jedan od njegova dva poraza u karijeri stigao upravo protiv Antuna Račića. "Killer" je 2010. na WFC-u 11 slavio gušenjem s leđa već u prvoj rundi (RNC) zadavši tada prvi poraz u karijeri mladom Krušiču. Četiri godine kasnije obojica boraca su znatno napredovali i stasali u vrlo kvalitetne borce te se publika ima pravo nadat vrhunskom dvoboju koji bi realno mogao otići na obje strane.

Ništa manje zanimljiv i kompetitivan meč ne bi trebao biti onaj za titulu do 70 kilograma u kick boksing konkurenciji. I tu ćemo gledati hrvatsko-slovenski dvoboj između Tea Mikelića i Samo Petjea koji će predoditi kb dio priredbe.

Petje vs. Mikelić

Ova dva sjajna mlada "stand up" asa su se u posljednje dvije godine definitivno promovirali u vrhunske borce okrunivši svoje kvalitetne FFC predstave i nastupom na Gloryju 14 u Zagrebu. Mikelić je tada uletio u dvoboj protiv jednog od najboljih udarača svijeta u ovoj kategoriji - Murthela Groenharta te je bio na rubu senzacionalnog iznenađenja. Surinamac se sredinom prve runde našao na podu nakon filigranski točnog Mikelićevog udarca koji ga je bacio u nokdaun. Tada je na scenu došlo Groenhartovo iskustvo te je Surinamac ipak na kraju slavio radi posjekotine koju liječnici pored ringa nisu htjeli Mikeliću tolerirati. Kada su u pitanju Mikelićevi nastupi za FFC, onda je tu savršen s tri vrlo impresivne pobjede. U posljednjem nastupu za Final Fight Championship je upravo u Ljubljani svladao Mirka Vorkapiča prekidom već u prvoj rundi te je izborio dvoboj za titulu.

I Petje je svoje odlične nastupe na FFC-u okrunjen mečem na zagrebačkom Gloryju. U jednom od "uvodnih dvoboja" je nokautirao ponajboljeg austrijskog borca u kategoriji do 70 kilograma, Lirima Ahmetija. Ništa bolje nije prošao niti odlični Nizozemac Kevin Hesseling s kojim se sučelio na posljednjem Final Fightu u svojoj Ljubljani. Hesseling je jedna od najvećih nizozemskih nada u -70 kg diviziji, no to Petjea nije spriječilo da slavi nokautom već u prvoj rundi. Jednako loše je prošao i Hrvat Mario Katić, a Petje je odličnu sezonu okrunio i nedavnim nastupom u dalekom Japanu gdje je senzacionalno nokautirao poznatu japansku kick boksing zvijezdu Hinatu Wantabea.

Dodatnu draž ovom dvoboju donosi i činjenica da su Mikelić i Petje već ukrstili rukavice u Final Fight ringu. Na priredbi u Poreču 2013. (FFC06) Mikelić je nakon tri runde odličnog dvoboja zasluženo slavio jednoglasnom odlukom sudaca što je tada bilo ogromno razočarenje za Slovenca. Ako se može reći da je Mikelić tada pobjedu ostvario na "domaćem terenu", onda je jasno da se radi o pravom gostujućem revanšu koji će nam donijeti odgovor na pitanje "tko je pravi i pravi FFC šampion u lakoj kategoriji?". S obzirom na beskompromisan stil, neospornu kvalitetu i uvijek vrhunsku spremu oba borca, očekivanja publike će uoči ovog dovobja sigurno biti velika te će sve osim "meča večeri" biti blago razolačarenje.

Fabjan, Vorkapič, Perak, Spahović, Bekavac...

Iako organizatori za sada nisu objavili čitav popis borbi za FFC 14 u Ljubljani, u Tivoliju će ponovno nastupiti najveće slovenske borilačke zvijezde. U kick boksing programu ćemo vidjeti Mirka Vorkapiča koji se vraća u akciju nakon razočaravajućeg i nesretnog poraza od Tea Mikelića. Njemu će se ovaj put suprotstaviti talentirani Nizozemac Kevin Hesseling kojeg smo također već gledali u FFC-u. Istu nezahvalnu zadaću "čupanja" nakon nokauta od Paula Daleyja ima vjerojatno najveća slovenska kick boksing zvijezda - Miran "Rocky" Fabjan. Iako Crnogorac Boban Krušić na papiru slovi kao nešto lakši protivnik od Daleyja ili El Bounija, s kojima se Fabjan susretao u svoja zadnja dva Final Fight nastupa, Fabjanu nikako neće biti lako protiv debitanta iz Crne Gore te će u ovaj dvoboj ući s dodatnim teretom loših rezultata na leđima.
U kick boksing programu ćemo vidjeti i novi nastup kick boksača i slovenske rap zvijezde Denisa Chorchypa koji će također imati težak posao u vidu bosanskohercegovačkog protvnika Dženana Poturka. Dvoboj će s održati u kategoriji do 91 kilograma.

MMA dio večeri će nam sudeći prema imenima ponuditi još veći spektakl. Kao uvod u dvoboj za titulu Račić vs. Krušič će poslužiti spektakularan obračun udarača u poluteškoj kategoriji. Stipe Bekavac se nakon nokauta protiv bivšeg UFC prvaka Eddieja Sancheza, koji mu je karijeru ponovno lansirao u orbitu, vraća dvobojem protiv opasnog Poljaka Marcina Prachnia. Nitko nije očekivao da će štićenik legendarnog trenera Martijna de Jonga na onako uvjerljiv način svladati Božu Mikulića u njegovom Zadru pa mu je upravo ta impresivna TKO pobjeda donijela i šansu protiv puno iskusnijeg i na papiru favoriziranijeg Bekavca.
U MMA programu ćemo još vidjeti i povratak dva odlična FFC borca koji su neko vrijeme bili izvan stroja. Dubrovčanin Maro Perak se nakon dužeg izbivanja vraća, ali u -93 kg kategoriji, a vidjeti ćemo i nastup sarajevskog nokautera Tomislava Spahovića. Za sada se još uvijek ne znaju imena njihovih protivnika u Ljubljani, no potpun popis borbi će javnost doznati u narednih nekoliko dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider