FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
brutalan i nezaustavljiv

Pogledajte munjeviti nokaut čovjeka iz McGregorovog kampa Luke Jelčića!

U zagrebačkoj Areni održan je spektakularni FFC event s kojeg su trojica Hrvata odnijela pojas prvaka...

U velebnoj zagrebačkoj Areni održan je spektakularni FFC 27 event na kojem smo vidjeli čak 9 borbi za naslov prvaka. Pet borbi u kick-boksu i šest u MMA-u mogli su vidjeti posjetitelji ovog eventa i definitivno nisu otišli kući razočarani. Hrvatski borci bili su i više nego dobri te su Arenu napustili s tri pojasa prvaka.

Brestovac obranio titulu, Vrtačić iznenadio Brunswijka

Spektakl je otvoren s pet mečeva u kick-boksu, a prvi su u ring izašli Samo Petje i Tigran Movsisjan. Slovenac je bio dominantan u većem dijelu meča, a to su u konačnici prepoznali i suci koji su dvije od tri runde dodijelili njemu, a jednu proglasili neodlučenom. Petje je uzeo naslov prvaka u lakoj kategoriji.

Nakon toga uslijedila je prva od tek dvije borbe večeri koje nisu bile za pojas i u kojoj se borio hrvatski borac Ivan Bilić. On je u potpunosti razmontirao Gruzijca s prebivalištem u Austriji Giorgija Bazanova. Sve tri runde pripale su našem borcu.

Pojas prvaka do 85 kilograma osvojio je Denis Marjanović koji je također jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv osebujnog Austrijanca Renea Wimmera. Borac iz Bosne i Hercegovine bio je dominantan i bolji od Austrijanca kako je meč odmicao, a u trećoj je rundi bio i blizu nokauta.

Drugi i posljednji meč koji nije bio za titulu odradili su Nizozemac Clyde Brunswijk i hrvatski borac Ivan Andy Vrtačić koji je prihvatio ovu borbu svega dva dana prije eventa. Ukrajinac Pavel Žurlaev se povukao iz meča s rođenim Surinamcem, a Vrtačić je hrabro prihvatio poziv.

Kada je već dobio priliku Vrtačić ju je iskoristio i s pobjedom u sve tri runde slavio protiv Brunswijka. Nije izgledao u fizički vrhunskoj formi, ali Vrtačić je zadao kvalitetnije udarce, razornije udarce, te je bolje izbjegavao gotovo sve napade nizozemskog borca.

Posljednji dvoboj kick-boksača odradili su Daniel Lentie i naš Mladen Brestovac koji su se borili za titulu prvaka u teškoj kategoriji. Francuz je u Zagreb stigao na "odmor" jer u ringu osim jednog udarca nije pokazao apsolutno ništa. Brestovac je naletio na jedan njegov direkt koji ga je oborio, ali i naljutio. Do kraja borbe Brestovac je bombardirao Lentiea udarcima nogom i rukama, no ovaj je izdržao. Sucima nije bilo teško presuditi u korist hrvatskog borca koji je zadržao titulu prvaka.

Brestovac je tako zaključio stopostotan hrvatski učinak večeri u kick-boksingu!

Spektakularni Jelčić i Nitro Pejić razbudili Arenu

Nakon kraćeg prekida uslijedilo je šest borbi za naslove prvaka u MMA-u.

Prvi je u ring izašao branitelj naslova u perolakoj kategoriji Filip "Nitro"Pejić koji je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Britanca Jamesa Bruma. Pejić je imao Bruma u drugoj rundi, bio je blizu nokauta, ali je vrijeme spasilo gostujućeg borca.

Brum je u trećoj rundi pokušao polugom riješiti pitanje pobjednika u svoju korist, no Pejić se sjajno izvukao i to mu je donijelo pobjedu i u toj rundi. Hrvatski borac osvojio je FFC pojas na prošlom eventu u Linzu, a sada ga je uspješno obranio.

Luka Jelčić, sparing partner najpoznatijeg svjetskog UFC borca Conora McGregora, bio je sljedeći u ringu, a njegov suparnik Talijan Danilo Belluardo izdržao je nešto manje od dvije minute. Jelčić je agresivno krenuo, bacio suparnika u parket i došao do "full mount" pozicije (popeo se na suparnika). Nakon serijala udaraca šakama i laktovima sudac je, na Belluardovo nezadovoljstvo, prekinuo borbu.

Jelčić je pokazao veliku klasu i mnogi su mišljenja da mu je mjesto u UFC-u s najboljim borcima u svojoj kategoriji.

Bosanskohercegovački borac Robert Soldić tehničkim je nokautom slavio protiv najaktivnijeg Hrvata u svijetu MMA-a Ivice Truščeka. Soldić je jednom kombinacijom udaraca srušio tzv. "Terrora" i snažnim udarcima natjerao suca da prekine borbu. Soldić je uzeo FFC-ov pojas u velter kategoriji.

Razočaranje za Peraka, pa poslastica za kraj

David Mitchell slavio je protiv Andyja Manzola giljotinjom u 2. rundi. Iskusni Amerikanac pokazao je zašto je jiu-jitsu majstor jer je tijekom većeg dijela borbe konstantno pokušavao i u konačnici uspio svojim stilom završiti dvoboj. Manzolo je bio Mitchellova 18. žrtva giljotinjom.

Maro Perak doživio je nesretni poraz svega 16 sekundi prije kraja dvoboja. Jeremy Kimball završio je na njemu te "ground and pound" udarcima natjerao suca da prekine borbu. Inače većina dvoboja odvijala se na podu ringa, što je Amerikanac u konačnici bolje iskoristio.

U najzanimljivijoj borbi večeri Darko Stošić obranio je naslov FFC prvaka u teškoj kategoriji nakon što je po drugi put zaredom slavio protiv Nizozemca Diona Staringa. Kao i u Linzu prije tri mjeseca suci su presudili u korist srbijanskog borca, ali ovoga puta nije bilo ama baš nikakve dvojbe oko pobjednika, dok je spomenuta borba u Austriji bila u konačnici kontroverzna.

Stošić je u nekoliko navrata zamalo dovršio iskusnog nizozemskog borca, no 38-godišnji "Soldier" (vojnik) izdržao je sve udarce i izgubio tek nakon sudačke odluke. Kod proglašenja pobjednika i sam je podigao ruku Darka Stošića priznavši da je on njegov nasljednik i da na mladima svijet ostaje.

FFC 27 rezultati:

Kick-boks

Samo Petje pob. Tigran Movsisyan (većinska odluka sudaca, 30-27, 29-29, 29-28) (70kg)

Ivan Bilić pob. Giorgi Bazanov (jednoglasna odluka sudaca) (77kg)

Denis Marjanović pob. Rene Wimmer (jednoglasna odluka sudaca) (85kg) – TITLE

Andy Vrtačić pob. Clyde Brunswijk (jednoglasna odluka sudaca) (95kg)

Mladen Brestovac pob. Daniel Lentie (jednoglasna odluka sudaca) (HW) – TITLE

 

MMA

Filip Pejić pob. James Brum (jednoglasna odluka sudaca) (66kg) – TITLE

Luka Jelčić pob. Danilo Belluardo (GNP, R1 – 1:25) (70kg) – TITLE

Roberto Soldić pob. Ivica Trušček (TKO, R1 – 1:47) (77kg) – TITLE

David Mitchell pob. Andy Manzolo (giljotina, R2 – 1:30) (84kg) – TITLE

Jeremy Kimball pob. Maro Perak (TKO, R3 – 4:44) (93kg) – TITLE

Darko Stošić pob. Dion Staring (jednoglasna odluka sudaca) (HW) – TITLE

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider