FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"opasan protivnik"

Mladen Brestovac najavio meč koji ne smijete propustiti: "Bit će spektakl"

Nadolazeće subote u zagrebačkoj Areni održava se prava poslastica za ljubitelje slobodne borbe - FFC 27...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveća priredba u povijesti Final Fight Championshipa nije mogla proći bez Mladena Brestovca, aktualnog prvaka u teškoj kategoriji i najdominantnijeg člana rostera hrvatske promocije. Najbolji hrvatski kick-boksač će 17. prosinca u zagrebačkoj Areni tražiti 10. uzastopnu FFC pobjedu i to u obrani naslova kojeg će ovoga puta napasti ponajbolji afrički borac – Daniel Lentie.

Fight Card FFC 27 spektakla u Areni

“The Scorpion Sting” se ovom prigodom u ring vraća nakon nastupa na Gloryjevom turniru izazivača gdje je „high kickom‟ brutalno nokautirao Jahfarra Wilnisa, da bi onda ostao kratak u finalnom meču s Benjaminom Adegbuyijem, borcem koji mu se ispriječio do novog susreta s Ricom Verhoevenom.

Iza vas je prilično naporan ritam, jeste li uopće imali vremena za predah?

“Pa i nisam. Nakon meča s Adegbuyijem sam se vratio te nedjelje da bih već u ponedjeljak bio na treningu. Možemo reći da sam od kraja šestog mjeseca u konstantnim pripremama.”

Na putu do 10. FFC pobjede vam stoji Daniel Lentie, a pogled na njegov omjer (64-10-0) i osvojene titule govori kako je riječ o jako ozbiljnom protivniku. Kako biste ga rangirali u odnosu na borce s kojima ste dosad stupali u FFC-ov ring?

“Teško je reći. Bili su tu Sergei Laschenko, Kirk Krouba i Ali Cenik. Sve su to dobri borci, borci A klase. Tu je najbitnije koliko je tko spreman i motiviran jer se tek onda vidi prava kvaliteta. Ukratko, mislim da će Lentie biti odličan protivnik.”

Kako biste ga analizirali?

“Opasan je u ručnim tehnikama, dosta propada u udarcima, sili udarce rukama i svaki pokušava zadati maksimalno jako tako da dosta ispada iz ravnoteže. Tu naravno vidim priliku za koljeno i udarac nogom, ali i za pokoji udarac rukom.”

Do 10. pobjede u nizu će vas nositi i podrška s tribina…

“Pred domaćom je publikom uvijek jedan poseban naboj, to je ipak domaći teren. Koliko god to bila pozitivna energija toliko i postoji mala trema zbog očekivanja. No ja sam puno puta nastupao na domaćem terenu, pogotovo u zagrebačkoj Areni, tako da će mi sve to sigurno više doprinijeti nego odmoći.”

Prognoza?

“Svaka borba mora biti pobjeda i uvijek dajem sve od sebe. Najbitnije je da pružim dobar meč pa će rezultati sami doći. Mislim da je ovo borba između dva top borca. Obojica smo A klasa i imamo preko 60 profesionalnih nastupa. Mislim da svi fanovi moraju obavezno pogledati ovaj meč jer će im pružiti pravi spektakl u kickboxing tehnikama.”

Već ste jako dugo uz FFC i prošli ste kroz razne faze razvoja ove promocije. Jeste li očekivali da ćemo jednog dana svjedočiti ovako velikom eventu?

“Mislim da FFC samo napreduje i da jednostavno nema nikakvih negativnih ishoda koji bi naštetili razvoju promocije. Svaki event je sve bolji i bolji, a i mali je broj organizacija koje su radile evente i u Americi i u Europi.”

Brestovac je prije tri tjedna bio dio otvorenog treninga promocije kada je zakoračio u oktogon zagrebačkog ATT-a. Dok je ostalim prisutnim kick-boksačima to bio prvi ulazak u kavez, Mladen se u istom već našao kada je sudjelovao na brojnim treninzima s Mirkom Filipovićem. Ipak, sve popularniji trend prelaska kick-boksača u MMA nije zahvatio hrvatskog teškaša.

“Pratim dosta MMA, pogotovo UFC i FFC, ali mislim da se jednostavno ne vidim u tom sportu. Nemam fizičku konstituciju za to. U MMA-u jednostavno bolje prolaze niži i širi ljudi koji su dobri, eksplozivni hrvači, dok sam ja visok, krakat pa možda i malo spor u usporedbi s brzim teškašima”, zaključio je Brestovac

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider