FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakl u stožicama

FFC 18: Pokrajcu odmah težak ispit na debiju u Ljubljani

FFC 18 se iz Tivolija seli u Arenu Stožice, a u MMA „main eventu“Pokrajac već u debiju na teškom ispitu protiv Browarskog.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FFC 18 se neće, kako je najavljeno, održati u dvorani Tivoli, već u puno novijem i modernijem zdanju - Areni Stožice. Razlog tome je zapravo tehničke prirode s obzirom da zbog velikog broja događanja FFC u Tivoliju ovaj put nije uspio dobiti dovoljno vremena za adekvatnu pripremu svoje raskošne produkcije koja uvijek prati evente.

Tako ćemo 17. travnja najkvalitetniji "slovenski" FFC do sada pratiti iz prekrasne i vrlo moderne Arene Stožice koja prima 12.500 gledatelja. Gotovo sigurno će se dio tribina uvući te će dvorana biti prilagođena potrebama borilačkog spektakla. Ovo je čak čevrti FFC u Ljubljani nakon FFC-a 9 FFC-a 12 i FFC-a 14., a razlog opetovanog vraćanja u slovensku prijestolnicu je nekoliko puta otkrio čelni čovjek promocije Orsat Zovko rekavši kako se "on i njegov tim jednostavno dobro osjećaju u Ljubljani i da su tamo uvijek vrhunski primljeni."

Priredbu predvodi najveća slovenska borilačka zvijezda Samo Petje i bivši UFC-ovac Igor Pokrajac, a donedavni UFC-ovac će su susresti s "noćnom morom favorita" Poljakom Maciejom Browarskim.

Iako je prvotno najavljeno da će Hrvat u FFC-u debitirati protiv Talijana Contija, ovaj se ozljedio te su iz vodeće regionalne borilačke promocije morali pronaći novo rješenje. S obzirom na odlične rezultate Browarskog u FFC-u, ovaj poljski poluteškaš se nametnuo kao logičan izbor.

Podsjetimo, najprije je iznenađujuće nokautirao Jasona Jonesa na priredbi u Zadru (FFC 4) da bi kao veliki "underdog" slavio i protiv Alessija Sakare na FFC-u 16 u Beču. Tada je, doduše, imao i dosta sreće jer je Talijan u tom dvoboju pretrpio tešku ozljedu koja je i bila uzrok prekida meča. Do tada je "Legionarius" dominirao i bio je puno bolji.

Pokrajac će se pokušati vratiti pobjedničkom nizu nakon čak pet mečeva bez pobjede u elitnoj promociji. Njegovi problemi u UFC-u su počeli porazom od Vinnyja Magalhaesa na UFC-u 152, a nastavili su se protiv Jimma, Cavalcantea i De Lime. I meč protiv Beltrana koji je formalno No Contest je zapravo izgubio, no on je kasnije preinačen zbog pada na doping testu "The Mexicutionera". The Duke je prilikom potpisa za FFC jasno naznačio da mu je cilj povratak u UFC te da će to pokušati napraviti upravo kroz Final Fight Championship.

No, debi mu neće biti nimalo lagan s obzirom na žilavost koju je do sada u FFC ringu pokazao Browarski! Priredba u Ljubljani je ovim mečem definitivno dobila još jači "main event".

Vraća se Truhan

Novost na popisu borbi jest i nastup Mateja Truhana koji se vraća u akciju nakon teškog meča protiv Viktora Halmija za naslov prvaka. Truhan je poražen prekidom u dvoboju u kojem je dominirao većinu vremena. No, čvrsti Mađar je na koncu uspio pogoditi jedan snažan udarac koji je slomio kost na licu zagrebačkog udarače te je bilo jasno da dvoboj neće moći nastaviti do kraja. Još uvijek se ne zna tko će biti protivnik Truhanu na FFC pozornici u Ljubljani!

FFC 18 - Ljubljana
17.4. 2015.
KB:
Samo Petje (SLO) vs. Rosario Presti (ITA), -70kg - meč za naslov
Mladen Brestovac (CRO) vs. TBA, HW
Miran Fabjan (SLO) vs. Denis Marjanović (BiH), -85kg
Denis Chorchyp (SLO) vs. Vasil Ducar (CZE), -91kg
Teo Mikelić (CRO) vs. Valentin Rybalko (UKR), -70kg
Jasmin Bajrović (CRO) vs. Eyevan Danenberg (NED), -77kg

MMA:
Igor Pokrajac (CRO) vs. Maciej Browarski (POL), -93kg
Filip Pejić (CRO) vs. Slobodan Maksimović (SUI), -66kg
Dušan Džakić (SER) vs. Hrvoje Martić (CRO), -77kg
Laszlo Seynei (HUN) vs. TBA, -77kg
Tilen Kolarič (SLO) vs. Danilo Velluardo (ITA), -70kg
Matej Truhan (CRO) vs. TBA, -70kg
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider