FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pogledajte sjajne poteze!

VIDEO FFC dobio prve prvake: Spektakularna večer brutalnih nokauta!

FFC je u svom 14. izdanju dobio prve osvajače pojasa, a bila je to dosad najspektakularnija večer ove organizacije.

Napomena: Zbog ograničenih prava prikazivanja video isječke borbi mogu vidjeti isključivo posjetitelji s hrvatskom IP adresom. Hvala na razumijevanju.

Ljubljana i dvorana Tivoli ponovno su dobili čast ugostiti Final Fight Championship. Ovo je bio povijesni FFC, jer vidjeli smo dvije borbe koje su dale prve vlasnike pojasa prvaka. No, FFC 14 nećemo pamtiti samo po tome, već i po uistinu spektakularnim nokautima u oba dijela programa.

Liječnici su imali pune ruke posla, jer nokauti su sijevali iz borbe u borbu. Bila je to večer za borilačke sladokusce, po borbama na nivou poznatijih svjetskih organizacija.

Kick-boksači oduševili nokautima, Samo Petje prvi FFC prvak

Prvi dio večeri bio je posvećen kick-boksu. Vidjeli smo šest borbi i tri brutalna nokauta! Najbrutalniji je bio baš u borbi za prvi ikad dodijeljen FFC pojas. Prvak lake kategorije u kick-boksu postao je Slovenac Samo Petje koji je žestokim nokautom high-kickom na pod poslao hrvatskog borca Tea Mikelića kojem se dugo ukazivala pomoć liječnika.

Ni borba prije toga nije bila manje uzbudljiva. Domaći borac Denis Chorchyp nokautirao je kolegu iz BiH Dženana Poturka koji je naletio na jedan kroše i nije uspio nastaviti meč. Nokaut smo vidjeli i na samom startu večeri kada je Vasil Ducar rušio Miloša Ivasa. Spomenimo i kako je poznati slovenski borac Miran Fabjan slavio na bodove protiv Bobana Krušića iz Crne Gore.

MMA dio nastavljen spektakularno, Jelčićev nokaut high-kickom

Na startu MMA dijela programa nastavilo se u istom ritmu. Dva brza prekida na dva različita načina. Prvo je bugarski borac Vladislav Kanchev nokautirao Mađara Laszlu Benka sjajnim udarcem, a onda je mladi Ivan Skoko izgubio od iskusnijeg Pavela Dorofteija nakon poluge na nozi. Skoko je uletio kao zamjena i hrabro pokušao doći do prekida polugom, no protivnik je bio vještiji u tome.

A onda novi spektakluarni nokaut! Naš Luka Jelčić rušio je desnim high-kickom Talijana Madaua i poslao ga na 'spavanje'. To je izgledalo uistinu fenomenalno, no Jelčić je malo pokvario sjajnu pobjedu ozljedom ruke. Naime, kada je Talijan pao, Jelčić ga je nepotrebno išao 'dovršiti' i teže ozlijedio ruku.

Račić uzeo pojas protiv Slovenca, šokantan poraz Bekavca

Tomislav Spahović iz BiH nije ponovio onaj nokaut iz Splita, ali je ipak slavio na bodove protiv Mađara Sandora Okrosa.

Naš Stipe Bekavac šokiran je od Talijana Marcina Prachnija koji je brutalnim udarcima koljenom na podu napravio pravu malu senzaciju. Bio je to nokaut kojeg nitko nije očekivao i liječnici su opet imali pune ruke posla.

U glavnoj borbi večeri vidjeli smo odličnu predstavu oba borca, Slovenca Lemmyja Krušiča i Dubrovčanina Antuna Račića. Prvi MMA prvak FFC organizacije postao je naš Antun Račić koji je postao vlasnik pojasa pero lake kategorije.

Neumorni borac Gladijator teama iz Dubrovnika zasluženo je slavio na bodove, a iako nismo vidjeli završetak bila je to vjerojatno najuzbudljivija borba večeri.

FFC 14 Ljubljana:

MMA

Borba za prvaka: - 66kg Antun Račić pobijedio Lemmyja Krušiča - odluka sudaca

-93kg Marcin Prachnio pobijedio Stipu Bekavca - nokaut
-93kg Tomislav Spahović pobijedio Sandora Okrosa - odluka sudaca
-70kg Luka Jelčić pobijedio Elia Madaua - nokaut
-84 kg Pavel Doroftei pobijedio Ivana Skoku - polugana nozi
-77 kg Vladislav Kanchev pobijedio Laszla Benka - nokaut

Kick-boks

Borba za prvaka: -70kg Samo Petje pobijedio Tea Mikelića - nokaut

-91 kg Denis Chorchyp pobijedio Dženana Poturka - nokaut
-83 kg Miran Fabjan pobijedio Bobana Krušića - odluka sudaca
-70 kg Valentin Rybalko pobijedio Mourada Tounnoutija - odluka sudaca
-77 kg Ivan Bilić pobijedio Alana Karczewskog - odluka sudaca
-95 kg Vasil Ducar pobijedio Miloša Ivasa  - nokaut

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider