FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'Jedva čekam'

FFC 12: Samo Petje pred svojom publikom traži skalp Nizozemca

U petak nas očekuje dvanaesto izdanje Final Fight Championshipa koje će se ovog puta održati u Ljubljani. Među onima koje će gledatelji u dvorani Tivoli pratiti s posebnom pozornošću je i Samo Petje. Mladom slovenskom kickboksaču protivnik će biti Kevin Hesseling.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bez obzira na mladost Samo Petje ima već dosta iskustva u svojoj karijeri. Svojim atraktivnim nastupima privukao je pozornost poklonika borilačkih sportova, a ljubav prema borbama počela je još kad je imao šest godina.

"Trenirao sam karate, ali kako to obično biva kao i svi ostali klinci brzo sam se prebacio na nogomet. Ipak, u prvom razredu srednje škole počeo sam trenirati tajlandski boks. Svidjelo mi se. Imao sam tada 15 godina i od tog trenutka sam u ovom sportu. Evo prošlo je već šest i pol godina."

U tih šest i pol godina došao je do dvostruke europske titule MTA muay tha i K-1 prvaka. Bio je pobjednik Thai Fight turnira u slovačkoj 2011. te četverostruki amaterski prvak Slovenije u tajlandskom i K-1 boksu, ali i najbolji borac u Međunarodnoj ligi tajlandskog boksa u kategoriji do 71 kg.

"Zadovoljan sam dosadašnjim tijekom karijere, ali svjestan sam da imam još puno prostora za napredak. Nigdje u vom trenutku ne žurim."

S 22 godine odradio je 28 profesionalnih mečeva. Među njima je i onaj u uvodnim borbama na Gloryju koji je održan u Zagrebu početkom ožujka.

"Iskreno bio sam presretan kada su me nazvali da ću imati meč na Gloryju. Bilo je to izvrsno iskustvo. Jedino je šteta što je kratko trajalo. Nadam se da ću jednog dana dobiti poziv da se borim u elitnoj kickboksing organizaciji u svijetu."

Petje već ima mnogo nastupa i često je u ringu.

"Istina, imam puno mečeva iza sebe. Od 22 pobjede više od pola sam zaključio prekidom. Moram se pohvaliti da sam nastupao u dosta jakim organizacijama kao što su Glory, K-1, Tatneft, WFC, Enfusion, TCC (The champions club) i FFC."

U Ljubljani ga očekuje Nizozemac Kevin Hesseling.

"Spreman sam za meč i jedva čekam da počne. Trenirao sam naporno mjesec i pol dana za meč u Trstu koji je bio 13. travnja te sam pobijedio prekidom u prvoj rundi protiv iskusnog Tadasa Jonkusa iz Litve. Nakon toga uzeo sam jedan dan odmora i opet počeo s treninzima dva puta dnevno. Sada me čeka par dana treninga na završnim detaljima za ovaj meč i to je to."
Petje je odlično proučio protivnika i zna što ga čeka tijekom meča.

"Radi dosta taktički, odgovara na svaki napad tako da neću imati lagan posao. Nikako ga se ne smije podcijeniti jer svaki borac koji uđe u ring zaslužuje poštovanje. Kad nas uspoređujem ne vidim neku njegovu prednost. Zapravo jedina mu je prednost što je par centimetara viši, ali ne znam koliko će mu to pomoći u ringu.", raspoloženo će reći Petje uoči meča.

"Moje je prednost što nastupam pred domaćom publikom i imat ću tri puta veću želju nego protivnik da svima dokažem koliko vrijedim. Naravno, očekujem pobjedu, a publika može očekivati atraktivnu borbu. Siguran sam da nitko u dvorani neće biti razočaran mojim nastupom. Pozvao bih sve da dođu 25. travnja u dvoranu Tivoli gdje ce biti pravi spektakl kakav još niste vidjeli.", rekao nam je na kraju razgovora Samo Petje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider