FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Prvi nakon Parlova

VIDEO Pogledajte kako to radi sjajni Filip Hrgović, prvak Europe!

Hrvatski boksač Filip Hrgović osvojio je naslov europskog prvaka u superteškoj kategoriji, on je u finalu EP-a u bugarskom Samokovu svladao Nijemca Floriana Schulza jednoglasnom odlukom sudaca sa 3-0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filip Hrgović je dominirao finalnom borbom od prve sekunde, u svakoj je rundi plasirao nekoliko serija udaraca u glavu suparnika, dok je sjajnim radom nogu bivao neuhvatljiv za tromog Nijemca koji gotovo da nije uspio zadati niti jedan pravi udarac tijekom sve tri runde.

Stoga ne čudi kako su sva tri bodovna suca, Kubanac, Finac i Rus, u sve tri runde prednost dali Hrgoviću.

Dvadesetitrogodišnji Zagrepčanin tako je postao tek drugi Hrvat koji je osvojio naslov europskog amaterskog prvaka u boksu, dosada je to uspjelo samo legendarnom Mati Parlovu, koji je bio najbolji u poluteškoj kategoriji u Madridu 1971. i Beogradu 1973. godine.

Osim Hrgovićeva zlata, medalju za Hrvatsku u Samokovu osvojio je i Hrvoje Sep koji je bio brončani u poluteškoj kategoriji.

'Ovo je ostvarenje mojih snova'

"Ostvario se jedan dio mojih snova, jako sam sretan što sam donio prvo zlato u Hrvatsku, što je prvi put svirana hrvatska himna na Europskom prvenstvu. Nemam još osjećaj što sam ostvario, nadam se da ću sutra imati, kada se sve slegne. Drago mi je da u kontinuitetu dolaze rezultati, osigurao sam Olimpijske igre, pa sada sam osvojio europsko zlato, nada se i svjetskoj medalji, pa i olimpijskoj da zaokružim posao", izjavio je Hrgović nakon borbe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider