FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Spektakl u Ljubljani

MMA veteran pohvalio hrvatskog borca: 'On je jedan od najtežih protivnika'

Ljubljana će 25. travnja biti domaćin Final Fight Championshipa. Glavna MMA borba ovog eventa, koji će se održati u dvorani Tivoli, biti će između Tomaža Simoniča i Diona Staringa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dion Staring jedan je od veterana europske MMA scene koji već dugi niz godina nastupa na raznim priredbama. Prvi profesionalan nastup imao je još davne 1999. kada je u Nizozemskoj svladao Gulabija Akbuluta. Tijekom svih ovih godina mogli smo ga vidjeti na priredbama koje su organizirale promocija poput Shooto Holland, United Glory, Beast of the East, Slamm, KSW te Strikeforce.

Iako je prvu MMA borbu imao 1999. pravi i ozbiljni pristup ovom sportu počeo je par godina kasnije.

"Te 1999. imao sam samo dvije borbe, ali tada sam se priključio vojsci i ostavio MMA iza sebe. Nekoliko godina kasnije ipak sam izabrao sport kao svoj životni i profesionalni put. Ozbiljno je sve počelo 2004. Kroz tih par godina u MMA sportu sve je postalo znatno profesionalnije i ozbiljnije. Postao je poznat i velik u cijelom svijetu, ali izgleda ne i u Nizozemskoj.", izraziti će lagano nezadovoljstvo na početku razgovora Staring.

Tijekom godina sigurno je gradio karijeru i svoje ime u MMA svijetu. Pobjeđivao je poznata imena poput Rodneyja Glundera, Petera Grahama, Michaela Knaapa ili Akire Corassanija. Borio se i protiv velikog Antonija Rogerija Nogueire i to 2009. Vrhunac karijere dosegao je prošle godine kad je potpisao ugovor sa Strikeforceom. Međutim, suradnja je kratko trajala s obzirom na to da je Nizozemac nastupio upravo na njihovom posljednjem eventu protiv Daniela Cormiera.

"To je borba koju ću posebno pamtiti iako sam izgubio. Bio je to sjajan event na kojem su nastupili vrhunski borci kao što su Saffiedine, Marquardt, Barnett, Mousasi, Couture, K.J. Noons, Tim Kennedy..."

Jednog će borca posebno pamtiti i reći da je jedan od najčvršćih i najtežih protivnika s kojima se susreo tijekom karijere.

"Borba protiv Ante Delije bila je za mene prilično teška. Imao sam niz od tri poraza koji sam morao prekinuti, a Ante je veliko ime u Hrvatskoj. Na početku borbe je bilo teško, ali borio sam se i na kraju pobijedio. Izdvojio bih i borbu protiv Jamesa McSweeneya. Nisam bio dobro pripremljen za taj meč jer sam bio ozlijeđen. Prihvatio sam borbu, a zapravo sam trebao pričekati i potpuno se oporaviti. Volio bih revanš s McSweeneyem."

Dosad je u karijeri odradio 39 mečeva i ostvario 29 pobjeda.

"Neke bih stvari u karijeri promijenio, nekim bih borbama drugačije pristupio. No, nažalost prošlost se ne može promijeniti."

Ono što ga očekuje je nova borba. U dvorani Tivoli čeka ga Tomaž Simonič.

"Gledao sam jednu njegovu borbu i to protiv Gzima Selmanija. Znam što trebam raditi tijekom meča da bih došao do pobjede, ali vam to sad neću otkriti. Sve ćete vidjeti u Ljubljani. Onima koji će gledati taj meč i svim mojim navijačima mogu poručiti samo jednu stvar. Možete očekivati rat i nizozemsku pobjedu. Oni koji možda još ne znaju za mene itekako će znati tko sam nakon 25. travnja.", samouvjereno je rekao Dion Staring kojem će ovo biti druga borba na eventima koje organizira FFC.

"To je uistinu odlična i vrlo profesionalna organizacija. Na prošlom su eventu sa mnom sjajno postupali. Svakom detalju pristupaju vrlo profesionalno i zadovoljstvo je boriti se na događaju koji organizira FFC.", rekao nam je na kraju razgovora Dion Staring koji se u budućnosti nada novim pobjedama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider