FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sparing mcgregoru

Deset dana do spektakla u Dubravi: Luka Jelčić umjesto 'Croate' Barrija!

Bilić-Erić Security vraća Fight Night na scenu nakon gotovo tri godine izbivanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon gotovo tri godine pauze zagrebačka borilačka scena će ponovno imati prilike vidjeti priredbu iz serije “Bilić-Erić Security Fight Night”. Naime, početkom listopada, točnije u subotu 8. 10. u Športskoj dvorani Dubrava u Zagrebu (s početkom u 20 sati) će se održati osmo po redu izdanje tradicionalne noći borbi koje su ušle u anale borilačke scene u Hrvatskoj i na kojima su se etablirali mnogi danas vrlo poznati hrvatski borci.

Ovaj put će priredba imati potpuno humanitarni karakter; ulaz je slobodan, a gledatelji imati priliku dati dobrovoljne priloge za bolesnu Lorenu Akrap. Devetogodišnja djevojčica iz Busovače se mjesecima bori sa zloćudnom bolesti. Zbog teške financijske situacije njezina obitelj nije u mogućnosti osigurati joj liječenje pa je tvrtka Bili-Erić Security odlučila pomoći potpuno humanitarnim karakterom ovog eventa.

Kao što je to bio i slučaj do sada, na priredbi ćemo vidjeti dvoboje u MMA i kick boksing konkurenciji; točnije 6 mečeva po pravilima slobodne borbe te 4 po kick boksing pravilima.

Jelčić, Majić, Smajli…

U MMA dijelu je najveće ime definitivno Zagrepčanin s irskom adresom – Luka Jelčić. Član slavnog SBG-a iz Dublina, gdje trenira sa Conorom McGregorom, je zamijenio prvotno najavljenog hrvatsko-argentinskog bora Francisca Barria (5-1). Nakon što je “Croata” odustao od nastupa zbog procjene da neće biti sasvim spreman, na “fight card” je uskočio Jelčić (7-2).

Zagrepčanin je posljednji put nastupio u travnju ove godine kada je vrlo uvjerljivo svladao Poljaka Piotra Niedzielskog okitivši se titulom Total Extreme Fighting promocije u lakoj kategoriji. Posebno uspješan je bio nastupavši u FFC-u gdje je skupio tri pobjede i tek jedan poraz. Zamijenivši zagrebačku adresu onom irskom, Jelčić je postao suborac i trening partner slavnog Conora McGregora u čijim kampovima za mečeve redovito sudjeluje.

Hrvat će se u Dubravi sučeliti s Bugarom Krasimirom Stanevom. Bugar je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri s dvije impresivne pobjede te Jelčić neće imati nikako lagan posao na priredbi Bilić-Erić Fight Night 8. Dvoboj je dogovoren do 77 kilograma.

Još jedno kvalitetno ime koje će publika imati prilike vidjeti je član zagrebačkog ATT-a i pobjednik FFC Futuresa (broj 2) Pleurat Smajli (1-1). On će snage odmjeriti s još jednim Bugarom Jivkom Stoimenovim. Meč se održava u velter kategoriji do 77 kilograma, a Stoimenov je neporažen u profesionalnoj karijeri s 2-0.

Mnogi će se veseliti zbog povratka još jednog sjajnog zagrebačkog udarača koji je također bio i pobjednik FFC Futuresa – Tadije Majića (5-3). Vrlo talentirani borac, koji se na regionalnoj sceni proslavio svojim polugama na noge i koji iza sebe ima jednogodišnju pauzu, će dvoboj na Bilić-Erić FN-u 8 odraditi u svojoj standardnoj velter kategoriji. Majić je u zadnjem nastupu svladao Zorana Đođa, a u zagrebačkoj Dubravi će mu se suprotstaviti mađarski udarač Laszlo Szogyenyi.

Dva perspektivna mlada borca iz UFK Ban

Publiku iz zagrebačke publike će najviše zaintrigirati dva domaća borca iz UFK Ban. Luka Čurković i Nikola Dučkić će te subote ući u ring na veselje njihovih mnogobrojnih navijača u Dubravi. Dučkiću će ovaj nastup biti MMA debi, te će se sučeliti s Đanije Barbirom dok će se Čurković sučeliti s Banjalučaninom Nemanjom Milakovićem.

Ništa manje zanimljiv i kvalitetan nije niti kick boksing dio iz kojeg iz kojeg su poznata sva četiri dvoboja. Opatijac Ivan “Grozni” Stanić će u dvoboju do 91 kilograma šake ukrstiti sa Srbinom Nikolom Noveskim. Stanić je u Opatiji na svom “Fight Nightu” u srpnju imao generalnu probu te je ona prošla i više nego dobro jer je slavio protiv Talijana Samuelea Canonica potvrdivši tako dobru formu pred Bilić-Erić Security Fight Night.

Zagrebačka publika će uživati i u nastupu karlovačkog kick boksing veterana Igora Mihaljevića. Karlovčanin je trebao snage odmjeriti s FFC-ovcem Vasilom Ducarom iz Češke, no na koncu je Ducar otkazao nastup te će umjesto Ducara u Dubravi nastupiti Pazinjanin Sean Šturbelj. Mihaljević ne treba posebno predstavljanje jer se radi o veteranu ovog sporta koji ima iskustva na najvišem nivou pa čak i u dvobojima s borcima poput Tyronea Sponga i Garyja Goodridgea.

Perica pred svojom publikom protiv Majkića

Kick boksing dio priredbe će predvoditi Zoran Majkić iz Rijeke. Majkić je također nedavno u Opatiji odradio povratnički dvoboj nakon višegodišnje pauze te će na Bilić-Erić FN-u 8 nastupiti u kategoriji do 93 kilograma protiv “Banovog” Josipa Perice. Nema sumnje da će publika biti na strani Perice, a iskustvo na strani Majkića. Ovaj dvoboj će ujedno biti i glavna borba čitave priredbe.

U dvoboju velikih nada regionalne kick boksing scene, Čedo Pantić iz Banja Luke (Bosna i Hercegovina) će rukavice ukrstiti s Adamom Blauhornom iz zagrebačkog kluba Spartan Gym.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje borilačkog sporta da rezerviraju subotu 8. listopada za sjajni Bilić-Erić Security Fight Night. Ulaz u Športsku dvoranu Dubrava je besplatan, a karakter borilačke priredbe u potpunosti humanitaran. Borci su u mnogim prigodama do sada pokazali da imaju veliko srce koje je uvijek spremno pomoći drugim, a to će ponovno demonstrirati 8. listopada u zagrebačkoj Dubravi.

Bilić-Erić Security Fight Night 8 – Zagreb
8. listopad 2016.
Športska dvorana Dubrava

MMA:

1. Luka Jelčić (CRO) vs. Krasimir Stanev (BUL), -72kg
2. Tadija Majić (CRO) vs. Laszlo Szogyenyi (HUN), -77kg
3. Pleurat Smajli (CRO) vs. Jivko Stoimenov (BUL), -77kg
4. Luka Čurković (CRO) vs. Nemanja Milaković (BiH), -77kg
5. Nikola Dučkić (CRO) vs. Đani Barbir (CRO), -84kg

Kickboksing:

6. Zoran Majkić (CRO) vs. Josip Perica (CRO), -93kg
7. Igor Mihaljević (CRO) vs. Sean Šturbelj (CRO), HW
8. Ivan Stanić (CRO) vs. Nikola Noveski (SER), -91kg
9. Čedo Pantić (BiH) vs. Adam Blauhorn (CRO), -70kg

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider