FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'govore da sam lud'

VIDEO Najbolji borac svijeta obožava Cro Copa i želi njegove hlačice

'Mighty Mouse' na pragu je da ispiše novu stranicu UFC povijesti, a kao inspiracija za njegovu karijeru bio mu je Mirko Filipović - Cro Cop...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američki borac Demetrious Johnson jedini je UFC prvak u najlakšoj kategoriji - muha. Smatra ga se najboljim borcem na svijetu u svojoj kategoriji, te je najbliži tome da obori rekord velikog Andersona Silve koji je 10 puta branio naslov prvaka. Johnson je to dosada napravio u osam navrata.

Na druženju s navijačima u Inglewoodu, gdje se minulog vikenda održao UFC 199 event, 'Mighty Mouse', kako ga navijači volje nazivati, otkrio je tko su bila dva borca koja su ga inspirirala.

"Uzor mi je bio Andrei Arlovski. Sviđa mi se način na koji je boksao. I Cro Cop. Sviđa mi se kako je bio uvijek nisko, a onda iznenada bacao high kick. Tako da, iskreno, njih dvojicu sam zaista volio. Kada bi mi ljudi rekli "moraš gledati druge borce koji su tvoje veličine", ja bih rekao,"pa baš i ne", otkrio je Johnson.

"Ja volim Andreja i Cro Copa. Nisam Hrvat, ali sam oduvijek htio imati hlačice koje su napola hrvatska zastava, a napola crne. U dvorani bi mi rekli "čovječe, ali ti nisi Hrvat". Ja bih odgovarao "čovječe, Cro Cop je prava stvar". To su dva borca koja su me inspirirala dok sam odrastao", rekao je Johnson.

Johnson je trenutno drugi borac na ljestvici P4P (pound for pound) najboljih boraca na svijetu, odmah iza Jona Jonesa. Priliku da dođe korak bliže ostvarnju cilja, rušenju rekorda Andersona Silve, imat će 30. srpnja kada će se na UFC-u 202 suočiti s Wilsonom Reisom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider