FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Mnogi došli zbog Filipovića

Sjajna vijest: 'Cro Cop je rekao da ovo duguje hrvatskom kickboxingu'

Ako pitate najboljeg hrvatskog kickboksača Mladena Brestovca tko je 'enciklopedija kickboxinga', odgovorit će vam to je Mirko Filipović. Cro Cop je svoje veliko znanje odlučio podijeliti s brojnim borcima i trenerima u Varaždinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Hrvatskoj postoji oko stotinjak kickboksing klubova. Prošloga je vikenda u Karlovcu održan svjetski kup na kojem je nastupilo čak 1500 natjecatelja iz brojnih zemalja. Sport koji ima masovnost u Hrvatskoj održao je u Varaždinu redovnu skupštinu saveza, ali i licencirani seminar za trenere kojeg je vodio Mirko Filipović.

''Odazvao se na prijateljski poziv. I sam je rekao da 'ovo duguje hrvatskom kickboxingu'. To je sjajna stvar za naš sport. Svi znaju tko je Cro Cop i naravno da će mnogi na seminare doći isključivo zbog njega. Bio je super raspoložen, podijelio je sjajne primjere, savjete i fotografirao se baš sa svima'', rekao nam je Leo Komšić jedan od najpoznatijih hrvatskih kickboxing trenera.

Prije nego što je Cro Cop održao pokazni trening tijekom kojeg je stigao u nešto više od sat vremena podijeliti tek mali dio svog bogatog znanja i iskustva, također je održao i predavanje koje su brojni treneri pratili s iznimno velikim zanimanjem. Filipović je otkrio mnoge zanimljivosti iz svoje karijere, ali i podijelio svoja razmišljanja o pristupu treninzima.

''Ustajanje prije 11 ujutro smatram ekstremnim sportom u mirovini'', nedavno se našalio Cro Cop za kamere 'In Magazina', ali ipak priznao nam je da se i dalje rano diže i često trenira.

U praktičnom dijelu seminara otkrio je hrvatskim trenerima brojne vježbe koje koristi u svakodnevnim treninzima. Nadamo se da će jedan od najvećih boraca svih vremena imati u mirovini još više vremena za rad s mladim borcima i trenerima.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider