FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pogledajte spektakl!

VIDEO FFC 03: Nevjerojatna borba i pobjeda Jurkovića, brutalan nokaut Spahovića!

U Splitu je održan prvi od 10 ovogodišnjih evenata Final Fight Championshipa kojeg su izravno prenosili Nova TV i OYO.hr.

Splitske Gripe ugostile su spektakularni Final Fight Championship tj. priredbu pod nazivom FFC 03. Organizaciju koja je zbilja na svjetskom nivou (osim malog problema s puknućem ringa) potpisuje Orsat Zovko, čovjek koji je organizirao spektakularni K-1 World Grand Prix u zagrebačkoj Areni na kojem se u povijest upisao Mirko Filipović.

'Final Fight' je na Gripama postao značaj europski borilački događaj na kojem su nastupili borci iz Hrvatske, Rumunjske, Italije, Ukrajine, Grčke, BiH, Maroka i Slovenije. Do kraja godine vidjet ćemo još devet FFC evenata, a sljedeći je već 10. svibnja u Zadru. FFC nam donosi kick-boks i MMA borbe, a u Splitu smo ih vidjeli devet (pet kick-boks i četiri MMA).

Glavni program:

U glavnoj borbi večeri našli su se naš najbolji kick-boks borac nakon Mirka – Igor Jurković i sjajni Rumunj Raul Catinas, poznat kao jedan od najmlađih boraca koji su se uspjeli plasirali na K-1 završnicu (22 godine). Bila je to zbilja fantastična borba, šlag na kraju povijesne večeri koju je pobjedom na bodove zaključio Igor Jurković.

Hrvatski je borac pobjedu odnio zbog odličnih udaraca koljenima u tijelo koji su zaustavili žestoke napade Rumunja koji je bio bolji u izmjenama udaraca. Nakon borbe saznali smo i zašto.

''Raul je super borac. Bio je plan raditi s koljenima. Zahvalio bih se ovoj divnoj publici i ovoj organizaciji koje nisam htio razočarati iako sam slomio šaku na treningu'', otkrio je Porečanin nakon velike pobjede.

Polufinalist K-1 WGP-a Pavel Zhuravlev izgubio je u Areni od Cro Copa, ali je zato slavio tehničkim nokautom na Gripama. Žrtva je bio Talijan Luca Panto koji nije dugo izdržao. Nakon jednog razornog desnog direkta sudac mu je brojao i odbrojao.

Najperspektivniji mladi MMA borac u Hrvatskoj nadimka 'Hodajuća nevolja' - Dubrovčanin Ante Delija, brzo je prislio Grka Michaila Laprakisa na predaju. Delija je razornim udarcima na tlu i onda pokušajem gušenja došao do sedme pobjede u karijeri.

''Dolazim iz Gladijator Teama, najbolje ekipe u Hrvatskoj i jednoj od tri najbolje ekipe u Europi. Zato sam znao da će ova borba ovako završiti'', poručio je Delija nakon pobjede.

Nokaut večeri zadao je BiH borac Tomislav Spahović švedskom Hrvatu Christianu Golčiću. Bio je to strahovit udarac koji je na pod složio Golčića nakon čega su ga nekako jedva podignuli i pomogli mu da izađe iz ringa.

U prvoj borbi glavnog dijela programa hrvatski je kick-boks borac Zlatko Bajić pobijedio Petrosa Vardakasa iz Grčke na bodove. Protivnik ga je malo iznenadio čvrstinom i nije bio zadovoljan svojim nastupom unatoč pobjedi.

Uvodne borbe:

U uvodnim borbama vidjeli smo po dvije kick-boks i dvije MMA borbe. U posljednjoj borbi uvodnog dijela FFC 03 eventa naš je poznati kick-boks borac Mladen Kujundžić na bodove slavio protiv Slovenca Roka Štrucla. Bila je to uvjerljiva pobjeda sjajnog hrvatskog borca koji je publiku digao na noge.

Matej Batinić brzo je pobijedio Tea Radnića gušenjem (rear naked choke) u MMA meču koji se na Final Fightu održava po PRIDE-ovim pravilima.

Prvi kick-boks meč večeri pripao je našem Toniju Milanoviću koji je na bodove pobijedio Marokanca Ibrahima el Bounija, dok je prva borba večeri održana po MMA pravilima. Ivan Gluhak pobijedio je Dejana Miloševića (do 77 kg) nakon što je kut Miloševića predao borbu.

Zanimljivo je bilo vidjeti trenutak u kojem su ova dva borca umalo ispali iz ringa i to baš na komentatorski dvojac Nove TV - Željka Velu i Zelga Galešića.

Rezultati FFC 03 19.04.2013. glavni program:

K-1 +95 kg: Igor Jurković (Hrvatska) pobijedio Raula Catinasa (Rumunjska) - odluka sudaca

K-1 +95 kg: Pavel Zhuravlev (Ukrajina) pobijedio Lucu Panta (Italija) - tehnički nokaut

MMA +93 kg: Ante Delija (Hrvatska) pobijedio Michaila Laprakisa (Grčka) - tehnički nokaut

MMA -93 kg: Tomislav Spahović (BiH) pobijedio Christiana Golčića (Švedska - Hrvatska)

K-1 -81 kg: Zlatko Bajić (Hrvatska) pobijedio Petrosa Vardakasa (Grčka) - odluka sudaca

Uvodne borbe:

K-1 +95 kg: Mladen Kujundžić (Hrvatska) pobijedio Roka Štrucla (Slovenija) - odluka sudaca

MMA -93 kg: Matej Batinić (Hrvatska) pobijedio Tea Radnića (Hrvatska)  - gušenje (rear naked choke)

K-1 -85 kg: Toni Milanović (Hrvatska) pobijedio Ibrahima el Bounija (Maroko) - odluka sudaca

MMA -77 kg: Ivan Gluhak (Hrvatska) pobijedio Dejana Miloševića (Hrvatska) - predaja

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider