FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
FFC 14

Borac i reper: Glazba će pričekati, na redu je Poturak!

Nakon što je bio sudionik Final Fight Championshipa 12 Denis Chorchyp Porčić ponovo će ući u FFC ring. Ponovo će se to dogoditi u Ljubljani, a ovog puta protivnik će mu biti kickboksač iz Bosne i Hercegovine, Dženan Poturak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na FFC-u 12 Chorchyp se borio protiv hrvatskog borca Dariana Paladina i na kraju ga svladao te mu uzvratio za poraz koji se dogodio u meču održanom prije tri godine. U sve tri runde stekao je u tom meču prednost koju su mu donijele agresivnost i serije udaraca te je skupljao bodove kod sudaca.

"Meč protiv Paladina mi je puno značio. Zapravo bio mi je to najvažniji meč u karijeri... Bio je to moj prvi nastup na Final Fight Championshipu, a s druge strane bio je to revanš. Taj prvi naš međusobni meč sam izgubio i želio sam vidjeti koliko sam te tri godine napredovao. Vjerojatno je presudila činjenica što sam znao na koji će se način boriti i kakvu je taktiku spremio.", rekao je na početku razgovora slovenski borac

Denis Porčić koji u ovom trenutku ima omjer od 7 pobjeda i 3 poraza

Nakon tog meča koji se dogodio krajem travnja Chorchyp je bio aktivan i nije previše mirovao.

"Uredno sam i svakodnevno trenirao. Imao sam i jednu borbu tijekom tog perioda. Bila je to priredba koju je organizirao Amater and Profight Union u Domžalama protiv Saše Dajića. Trebao sam imati i jedan meč u Bosni i Hercegovini, ali moj se protivnik nije pojavio jer je imao prometnu nesreću na dan borbe."

Znači ljeto je bilo radno i Denis je cijelo vrijeme bio u pogonu te bi spreman trebao dočekati meč.

"Puno sam tijekom ljeta trenirao i radio u svom klubu. Imam jako puno djece koja treniraju, ali i odraslih tako da posla nikad ne nedostaje."

Denis Chorchyp u Sloveniji je poznat i kao reper pa nas je zanimalo imali što novog na glazbenom planu.

"Radio sam preko ljeta malo i na glazbi, ali ništa ozbiljno. Imam na tom glazbenom planu puno ideja koje ću realizirati kad završim borilačku karijeru."

Pripreme za meč protiv Dženana Poturka počeo je prije mjesec dan u svom klubu u Ljubljani, a o protivniku zna sve što je potrebno.

"Dženan je znatno iskusniji borac nego što sam ja. Jako mi je drago što ću se boriti protiv njega. Pratio sam njegove borbe, puno sam toga vidio i moram priznati da mi se sviđa njegov stil. Prije godinu i pola dana želio sam posjetiti njegovog brata Dževada na treninzima. Moji su prijatleji išli kod njega trenirati, ali mene je nažalost zaustavio posao pa je ta mogućnost otpala."

Denis je svjestan što ga očekuje tijekom same borbe.

"Dženan ima dobar boks i ne izbjegava borbu. On stalno želi borbu, stalno ide prema naprijed i zato je opasan. Morat ću pripaziti na njegove ruke. Moj je plan prilično jednostavan. U ring želim ući miran i odraditi najbolje što mogu. Želim da ljudi koji će biti u dvorani Tivoli budu zadovoljni onim što će se
događati u ringu."

Kad završio FFC 14 plan mu je do kraja godine nastaviti s treninzima te se u budućnosti ponovo naći na događajima koje irganizira Final Fight Championship. I naravno, trenirati one koji dolaze u njegov klub.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider