FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
bio konkretniji, ali...

Legenda UFC-a nije uspjela: Anderson Silva poražen na povratku

Najveći UFC borac svih vremena poražen je u Londonu, iako je na polovici meča slavio pobjedu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po mnogima najveći UFC borac svih vremena, Anderson 'The Spider' Silva (40) nije uspio upisati pobjedu na svom povratku u ring nakon godine dana izbivanja zbog suspenzije. U meču protiv Britanca Michaela Bispinga (36) Anderson Silva poražen je nakon pet rundi jednoglasnom sudačkom odlukom (48-47 su glasala sva trojica).

Bio je to spektakularan meč u londonskoj O2 Areni, u kojem je Bisping skupljao bodove kod sudaca, a Anderson Silva je u nekoliko navrata bio blizu da nokautira svog suparnika. Najbliže je bio na kraju treće runde kada je koljenom u skoku nokautirao suparnika i poslao ga na pod, međutim zvono za kraj runde spasilo je Britanca.

Silva je već počeo slaviti, popeo se na ogradu oktagona, međutim jedan od pomoćnih sudaca ga je spustio i objasnio da meč nije gotov. U još je nekoliko navrata u preostale dvije runde Brazilac pokušao dokrajčiti Britanca, međutim Bisping je ostao na nogama, iako mu je cijelo lice bilo obliveno krvlju.

Nakon objavljivanja sudačke odluke Silva je bio vrlo razočaran, no pri posljednjem pozdravu s Bispingom je pokazao koliki je gospodin i legenda ovog sporta. Britanac je pak u prvom intervjuu zaplakao, zahvalio se svima, posebno obitelji.

"Cijeli sam život želio ovu borbu. Obožavam ovog tipa (Andersona Silvu). On je najveći borac svih vremena. Moje poštovanje prema tebi se ne može ničime mjeriti. Nisam ni sanjao da ću ovako izgledati nakon borbe s tobom", rekao je Bisping nabrojavši nakon toga imena supruge i djece kojima je najviše zahvalio, pa briznuo u plač.

"Hvala svima. Hvala što ste došli gledati ovaj meč. Mislio sam da sam napravio dovoljno za pobjedu. Očito nisam", bio je kratak razočarani Silva.

Ostaje dojam da je Brazilac možda i trebao slaviti, jer je bio konkretniji. Zadao je više pravih udaraca, dok je Britanac 'skupljao bodove'. No, ne treba oduzimati zasluge Bispingu za vjerojatno najbolju borbu svoje karijere, u kojoj nije pokleknuo ni pred UFC legendom, koja je sedam godina bila na tronu svijeta i 17 puta obranila naslov prvaka.

Podsjetimo i da se Silva više od godine dana nije borio jer je bio suspendiran na godinu dana. Naime, nakon meča s Nickom Diazom, u kojem je slavio sudačkom odlukom nakon pet rundi, Brazilac je pao na doping testu.

Nakon ove pobjede u srednjoj kategoriji (do 84 kilograma) Bisping je ponovno prvi kandidat za borbu za naslov prvaka. Titulu trenutno drži Luke Rockhold, koji je u prosincu prošle godine s trona skinuo Chrisa Weidmana tehničkim nokautom u 4. rundi.

Jednom su se dosada borili Rockhold i Bisping. Bilo je to 2014. godine i tada je u 2. rundi Rockhold slavio gušenjem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider