Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kontroverzna pobjeda

VIDEO Hrvatski trener i slavni klub namještali rezultat i ispali iz Eurolige!

Košarkaši aktualnog europskog prvaka Reala iz Madrida su uspjeli izboriti plasman u TOP 16 Eurolige iako su tri kola prije kraja bili praktički u izgubljenoj situaciji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ipak, uspjeli su ostvariti tri pobjede zaredom u posljednja tri kola skupine A i s omjerom pobjeda i poraza 5-5 osigurati jedno od prva četiri mjesta, u četvrtak su u izravnom dvoboju za prolazak dalje u svojoj dvorani svladali Strasbourg sa 97-65.

Jeffrey Taylor ubacio je 16 koševa za Real, a Rodrigue Baubois 17 za Strasbourg.

Drugi velikan europske košarke, Maccabi iz Tel Aviva nije se uspio izvući iz jednako teške situacije, te neće zaigrati u TOP-u 16 usprkos 70-66 pobjedi na gostovanju kod Darussafake u skupini D. No, Maccabiju je za prolazak dalje bila potrebna pobjeda od 11 razlike, jer je s toliko izgubio prvi susret ovih suparnika u Tel Avivu.

Upravo je to dovelo do pomalo kontroverzne pobjede. Naime, Žan Tabak i njegova momčad su minutu i pol prije kraja utakmice shvatili da ne stignu napraviti 11 poena razlike, pa im je kao slamka spasa ostala samo jedna opcija - izboriti produžetke.

Košarkaši Maccabija su dulje od minute držali neriješeno te namjerno promašivali slobodna bacanja, dok je turska momčad svim snagama pokušavala postići koš i izbjeći produžetak. Na kraju su ipak prvi zabili Turci -  za 66:65, a to je 20-ak sekundi prije kraja bilo nemoguće 'poravnati'.

Darussafaka i Maccabi tako su natjecanje u skupini završili s omjerom 4-6, ali je zbog boljeg omjera u međusobnim dvobojima četvrto mjesto pripalo tuskom sastavu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider