Košarka
SPORTOVI
Košarka
jedna momčad

Zajednički izlazak na teren mladih iz udruge Down 21 i košarkaša Cedevite u završnici Eurokupa

Na utakmici 1/8 finala Eurokupa, štićenici udruge Down 21 - Nika, Buga, Petra, Iva, Helena, Katarina, Marija, Ana, Tomo, Matija, Marko, Filip, Armando, Luka i Tin - službeno će izvesti igrače KK Cedevite na teren.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica će se odigrati u srijedu, 4.3.2015., s početkom u 20.15 sati, u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović, kao prva utakmica završnice Eurokupa u kojoj će naši najuspješniji košarkaši pokušati osigurati proljeće u Europi.

Suradnja Udruge Down 21 i KK Cedevite započela je 9.2.2015. u prostorijama Doma košarke na Velesajmu u sklopu projekta Eurolige „One Team“. Ovaj projekt dio je akcije košarkaške Eurolige u kojoj europski košarkaški klubovi aktivno doprinose lokalnim zajednicama.

Projekt je usmjeren prije svega na skupine koje imaju poteškoća s integracijom u naše društvo te na razvoj njihovog samopoštovanja, komunikacije, poštovanja, tolerancije i motivacije. U ovom projektu već sudjeluju mogi europski klubovi poput Barcelone, Reala, Bayerna, Žalgirisa i CSKA Moskve a od sada i KK Cedevita iz Zagreba.

Jedan od najvažnijih ciljeva Udruge Down 21 je potpunije uključivanje adolescenata i i odraslih osoba sa downovim sindromom i drugim osobama s intelektualnim teškoćama u život društvene zajednice.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider