Košarka
SPORTOVI
Košarka
odlučujuća u zagrebu

Zadar pobijedio Cibonu i izjednačio polufinalnu seriju

U drugom susretu polufinala doigravanja Lige za prvaka košarkaši Zadra su na Višnjiku pobijedili Cibonu 73-70.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zadar je u seriji na dvije pobjede izjednačio na 1-1. Odlučujuća, treća utakmica za ulazak u finale je 24. svibnja u Zagrebu.

Zadar je bio bolji veći dio utakmice i i Cibona je tek u samoj završnici uspjela smanjila zaostatak i došla u priliku izboriti produžetak.

Domaćin je u prvoj četvrtini imao sedam koševa razlike (19-12), u drugoj dionici čak 17 koševa prednosti (37-20), a u trećoj četvrtini +15 (48-33). U zadnju dionici 'vukovi' su ušli sa 15 koševa minusa, a tri minute prije kraja smanjili su zaostatak na svega dva koša (66-64). Zadar je tada serijom 5-0 pobjegao na 71-66, no Cibona se nije predavala i kod rezultata 73-70 imala je šest sekundi za napad za produžetak. Međutim, pokušaj Filipa Krušlina za tricu je blokiran i Zadrani su mogli započeti slavlje.

Kod Zadra su najefikasniji bili Lovre Bašić sa 20 koševa, Ivan Ramljak sa 15, te Ante Delaš sa 11 koševa, dok su Cibonu predvodili James Brian Florence sa 19, Ante Toni Žižić sa 15 i Nebojša Joksimović sa 12 koševa.

U nedjelju je u Rijeci na rasporedu druga polufinalna utakmica između Kvarner 2010 i Cedevite, a prvu utakmicu dobila je Cedevita.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider