Košarka
SPORTOVI
Košarka
Određen raspored

Zadar protiv Darussafake otvara košarkaški spektakl na Višnjiku

Bliži se treće izdanje Zadar Dogus Basketball Tournamenta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaški turnir Zadar Dogus Basketball Tournament se održava od 22. do 25. rujna u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku i dovodi neka od najvećih imena košarke na kontinentu. Izvučene su skupine i određen raspored igranja turnira prema kojem KK Zadar utakmicom protiv turskog rivala Darussafake Dogus otvara ovogodišnje izdanje turnira u četvrtak 22. rujna u 18 sati.

Prvi protivnik KK Zadar u skupini B dobro je poznat domaćoj publici. Darussafaka Dogus jedna je od najboljih ekipa u vrlo jakoj turskoj ligi, a u sezoni 2015/16 bili su finalisti u turskom košarkaškom kupu.

Treća ekipa u skupini je Budućnost Voli, sudionik Final Four ABA Lige prošle sezone i najbolji košarkaški klub susjedne Crne Gore. U skupini A susrest će se dva sudionika Final Foura Eurolige protekle sezone, ruski Lokomotiv Kuban i turski košarkaški gigant Fenerbahče. U toj skupini je i zagrebačka Cedevita, polufinalist ABA Lige i jedna od najjačih momčadi u Hrvatskoj. Ovih šest klubova turnirom će se pripremiti za vrlo zahtjevne sezone koje su pred njima ali i dobiti uvid u kakvom su stanju momčadi. Fenerbahče će pokušati i treći put uzeti titulu najboljeg na Zadar Dogus Basketball Tournamentu. Za KK Zadar, turnir će biti prvi pokazatelj što momčad može pod novim trenerskim vodstvom.

Treći uzastopni Zadar Dogus Basketball Tournament održava se pod pokroviteljstovm Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a privući će tisuće ljubitelja košarke, kao i veliki broj domaćih i stranih novinara. Ove godine, organizator turnira tvrtka S Event pokrenula je nacionalni projekt Koš za koš, koji ima za cilj obnoviti košarkaška igrališta diljem Hrvatske kako bi se ponovno popularizirao sport koji je Zadranima, ali i čitavoj Hrvatskoj, tokom godina donio mnogo razloga za ponos i slavlje. Sudionici projekta dobit će priliku zaigrati na Zadar Dogus Basketball Tournamentu te time pridonijeti spektaklu u Višnjku.

Raspored utakmica na Zadar Dogus Basketball Tournament 2016:

SKUPINA A
1. FENERBAHCE ISTANBUL
2. KK CEDEVITA
3. LOKOMOTIV KUBAN

SKUPINA B
1. KK ZADAR
2. BUDUĆNOST
3. DARUSSAFAKA DOGU

22.09. (ČETVRTAK)
18:00 – KK ZADAR - DARUSSAFAKA DOGUS
20:30 – FENERBAHCE ISTANBUL - LOKOMOTIV KUBAN

23.09. (PETAK)
17:30 – CEDEVITA - LOKOMOTIV KUBAN
20:00 – BUDUĆNOST - KK ZADAR

24.09. (SUBOTA)
18:00 – DARUSSAFAKA DOGUS - BUDUĆNOST
20:30 – CEDEVITA - FENERBAHCE ISTANBUL

25.09. (NEDJELJA)
16:00 – UTAKMICA ZA PETO MJESTO
18:30 – UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO
21:00 – FINALE
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider