Košarka
SPORTOVI
Košarka
Westbrook poput Magica

VIDEO Ovo nije viđeno 30 godina: 'To je nestvarno, on je čudo prirode'

'Monstruozni' Russell Westbrook upisao je 16. 'triple-double' u sezoni, u noći s ponedjeljka na utorak protiv Toronto Raptorsa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Russell Westbrook je upisao najviše 'triple-doubleova' u jednoj sezoni još od Magica Johnsona koji je imao 17 u sezoni 1988-89, vodivši svoj Thunder do pobjede protiv Toronto Raptorsa 119-110.

Nakon što je Westbrook ispratio vlastito promašeno slobodno bacanje u četvrtoj četvrtini i jednom rukom položio loptu za potvrdu pobjede protiv Raptorsa, zapanjeni Durant je stavio obje ruke na glavu.

''To je nestvarno'', rekao je Durant poslije utakmice te nastavio:

''Ne znam ima li itko u ligi tko može to učiniti. Mislim on je čudo prirode.''

Ne postoji mnogo načina za opisati Westbrooka. Čovjek impresionira svojim atleticizmom, a pun riječi hvale bio je i trener Billy Donovan koji je tek ove sezone preuzeo Oklahomu.

''To je prilično nevjerojatno, bio je to pakleni potez'', rekao je Donovan.

Nevjerojatno je da su za njega 'triple-doubleovi' postali stvar rutine. Posljednji koji je tako nešto radio bio je upravo Magic Johnson, iako se razlikuju po određenim karakteristikama. Protiv Toronta je završio utakmicu s 26 poena, 11 skokova i 12 asistencija, čime se izjednačio s Fatom Leverom na drugom mjestu s najviše 'triple-doubleova' u jednoj sezoni unatrag 30 godina, samo jednim manje od Magica Johnsona.

Treba spomenuti da je Thunder slavio u svih 16 utakmica u kojima je Westbrook upisao 'triple-double', a trenutno je na nizu od osam pobjeda uz prosječnu koš razliku od 17 poena. Nema sumnje, čeka nas ludi playoff na Zapadu s čak tri momčadi koje su u sjajnoj formi i pucaju na naslov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider