Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ciljaju visoko

Pojačanje za napad na vrh: Hit momčad NBA lige želi Bogdanovića

Bliži se zadnji dan za zamjene na NBA tržnici, a Bogdanović je privukao interes vrlo ambicioznog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prijelazni rok u NBA-u se bliži kraju i momčadi su sve aktivnije na tržištu, a na meti su i hrvatski igrači. Prema poznatom novinaru Adrianu Wojnarowskom ambiciozni Washington Wizardsi su zainteresirani za Bojana Bogdanovića.

Wizardsi su proigrali nakon lošeg ulaska u sezonu i trenutno se bore za vrh Istoka. Petorka im je među najboljima u ligi, ali klupa je među najlošijima. Cilj momčadi iz glavnog grada je što bolji rezultat u doigravanju, a za hrvanje s najjačima im kronično nedostaje duža klupa i šesti igrač koji će nositi napad kad se prve zvijezde odmaraju.

Bojan bi se odlično uklopio u momčad Wizardsa

Kao idealni kandidati su isplivali Bogdanović i bek Los Angeles Lakersa Lou Williams. Williams je vrlo dobar kao strijelac i razigravač i bio bi idealan šesti igrač, ali Bogdanović je taktički puno fleksibilniji. Osim neophodnih koševa s klupe, po potrebi bi se puno lakše uklopio u početnu petorku Wizardsa.

Svojim kretanjem i šuterskim sposobnostima bi se lako uklopio u napad Wizardsa koji nosi bekovski dvojac John Wall i Bradley Beal. Osim toga, Williams bi s Wallom i Bealom u petorci vjerojatno postao „mismatch“ u obrani. Postoji mogućnost i da Wizardsi pokušaju dovesti obojicu čime bi stvorili vrlo jaku drugu postavu.

Wizardsi su spremni za pojačanja, uz ponekog igrača, ponuditi izbor prve runde drafta 2017. godine koji će prema prognozama biti vrlo bogat. Netsi su u procesu „rebuildinga“, a lošim zamjenama u prošlosti su ostali bez većine izbora na draftu u nadolazećim sezonama.

Hrvatska bi mogla imati predstavnika duboko u playoffu

Momčad iz Brooklyna je na dobrom putu da završi s najgorim omjerom u ligi koji povećava šanse za prvi „pick“, ali od toga neće imati koristi jer su zamijenili izbore prve runde s Bostonom. Izbor bi bio primamljiv i Lakersima koji bi svojoj talentiranoj skupini igrača mogli dodati novo pojačanje.

Zadnji rok za zamjene u NBA-u je 23. veljače, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li Bogdanović promijeniti poslodavca. Hrvatska bi tako sigurno dobila predstavnika u doigravanju i to u ambicioznoj momčadi Wizardsa koja je trenutno treća na Istoku. Njihova utakmica protiv prvaka Cavaliersa je bila ponajbolja u cijeloj sezoni, pobjedu im je nevjerojatnim košem „ukrao“ LeBron James.

S nekoliko pojačanja postali bi pritajeni favoriti Istoka, a karika koja nedostaje mogao bi biti upravo Bogdanović. Više govora o aktualnostima se NBA tržnice bit će u novom izdanju podcasta Triple-double. S vama će i ovog četvrtka od 20:15 biti Vid Horvat i Danijel Lutz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider