Košarka
SPORTOVI
Košarka
Solidni Bogdanović

Washington ostao treći na Istoku, debakl Clevelanda u LA-u

Cavsi su odmarali trojicu svojih najboljih igrača i to im se itekako osvetilo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Washington Wizardsa poraženi su sa 93:98 na gostovanju kod Charlottea Hornetsa.

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović je u porazu Wizardsa sudjelovao sa 12 koševa, 3 skoka i jednom asistencijom za 23 minute provedene na parketu.

Cody Zeller je predvodio domaće strijelce sa 19 koševa, po 16 su ubacili Marvin Williams i Kemba Walker. Koliko je utakmica bila izjednačena pokazat će i podatak da nijedna momčad nije imala dvoznamenkastu prednost, a Washington je u završnici stigao do šuta za produžetak.

No, Bradley Beal je promašio tricu na 91:94, kao što je to činio veći dio večeri ubacivši 18 koševa (šut 6/14). John Wall je postigao 19 poena (šut 5/16), a Otto Porter 16 (šut 4/11).

Aktualni NBA prvaci iz Clevelanda doživjeli su težak poraz na gostovanju kod LA Clippersa koje su razbili Cavalierse s čak 30 koševa razlike 108:78.

Trener Clevelanda Tyronn Lue u ovoj je utakmici odlučio odmarati trojicu najboljih igrača - LeBrona Jamesa, Kyrieja Irvinga i Kevina Lovea - što se itekako osjetilo na konačnom rezultatu.

Navijači Clippersa skandiranjem su pozivali Luea da ubaci Jamesa u igru, ali on ih nije poslušao.

"Čuo sam ih. I ja sam ga želio vidjeti. No, sezona je dugačka, mnogo je utakmica. I tako već godinama. Nije nam prvi put da ovo radimo. Kao treneri preuzimamo odgovornost, želimo štititi igrače, osigurati im da se dobro odmore", branio je svoju odluku Tyronn Lue dodavši da se ona nije svidjela ni vođi njegove momčadi.

"Sigurno postoje ljubitelji košarke koji su kupili ulaznice samo da bi gledali LeBrona Jamesa. Nisu dobili ono što su platili i to nije u redu", mišljenje je domaćeg trenera Doca Riversa koji je okrnjenim Cavaliersima suprotstavio najjači sastav, ali je i on kombinirao s minutažom, kad je postalo jasno da njegova momčad ne može izgubiti.

Osim LeBrona Jamesa trener Clevelanda je izvan igre ostavio Kyrieja Irvinga, koji se utakmicu prije protiv Utaha žalio na probleme s lijevim koljenom, a Kevin Love, oporavljenik nakon operacije na lijevoj koljena, sjedio je na klupi u odijelu. No, Lue je najavio da će sva trojica igrati u nedjelju, kad će u istoj dvorani Cleveland igrati protiv Los Angeles Lakersa, prve momčadi u Zapadnoj konferenciji koja je izgubila i teoretske izglede za plasman u doigravanje.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider