Košarka
SPORTOVI
Košarka
Četiri koša Hezonje

VIDEO Curry prvi u povijesti preko 300 trica, Warriorsi srušili novi rekord Bullsa

Golden State Warriorsi su se oporavili do nedjeljnog poraza od Los Angeles Lakersa i sinoć su sa 119-113 pobijedili Orlando Magic Marija Hezonje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stephen Curry je u sinoćnjoj pobjedi Golden Statea zabio 41 koš i postao prvi košarkaš NBA koji je zabio 300 trica u sezoni, a Warriorsi su postavili još jedan rekord stigavši do 45. pobjede zaredom na domaćem terenu. Mario Hezonja je u porazu svoje momčadi odigrao 14:37 minuta, ugrabio tri skoka, upisao jednu asistenciju i zabio četiri koša.

Curry je sinoć pogodio sedam trica iz 13 pokušaja i ugrabio 13 skokova. Sada ima 301 tricu i još 20 utakmica do kraja sezone. Golden State je nadmašio rekord Chicago Bullsa iz 1995./96. s 44 uzastopne pobjede na domaćem terenu u regularnom dijelu sezone, ali još uvijek love rekord od 72 pobjede iz iste sezone. Klay Thompson je dodao 27 koševa za Warriorse (56-6). Aaron Gordon i Evan Fournier su zabili po 20 koševa svaki za Orlando.

Charlotte Hornets su sa 108-103 bili bolji od Minnesota Timberwolvesa, a Damjan Rudež je odigrao 7:09 minuta i zabio samo dva koša. Charlotte je predvodio Kemba Walker koji je zabio 34 koša, od čega 21 u trećoj četvrtini. Al Jefferson je u igru ušao s klupe i ubacio 20 koševa, Marvin Williams 15, a Nicolas Batum 11 za Charlotte koja je stigla do osme pobjede u deset utakmica. Najbolji strijelac Minnesote bio je Karl-Anthony Towns sa 28 postignutih poena i 14 skokova, dok je Anthony Wiggins dodao 25.

Druga momčad NBA-a San Antonio Spursi sinoć su poraženi i to od Indiana Pacersa s 91-99. Najbolji strijelac Pacersa bio je Monta Ellis s 26 koševa, dok je Paul George ubacio 23, uključujući tricu 15,7 sekundi prije kraja kojom je okončan niz od osam pobjeda San Antonija. Indiana je imala dvoznamenkastu prednost veći dio utakmice, a San Antonio je smanjio prednost u nekoliko navrata u zadnje dvije minute. Kod San Antonia najbolji su bili Kawhi Leonard i LaMarcus Aldridge koji su svaki zabili po 23 koša.

Iako su igrali bez četiri igrača iz prve postave Memphis Grizzliesi su pobijedili Cleveland Cavalierse sa 106-103. Tony Allen je predvodio Grizzliese s 26 koševa, a Vince Carter je pogodio četiri slobodna bacanja u zadnjih 13,4 sekundi. Lance Stephenson je dodao 17 koševa, a JaMychal Green 16 uz 10 skokova za Grizzliese. LeBron James je bio najbolji strijelac Cavaliersa s 28 poena, a Kyrie Irving je ubacio 27.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider