Košarka
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"
Košarka
Legende u zagrljaju

VIDEO Vranković i Rađa emotivno proslavili pobjedu u Torinu

Dino Rađa i Stojko Vranković proslavili su plasman hrvatskih košarkaša na OI u Riju skočivši jedan drugom u zagrljaj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska se pobjedom nad Italijom usred Torina plasirala na Olimpijske igre u Riju. Hrvatski košarkaši i stručni stožer na čelu s izbornikom Acom Petrovićem burno su proslavili pobjedu.

Nisu zaostajali ni članovi stručnog stožera, proslavljeni reprezentativci Dino Rađa i Stojko Vranković. Legende hrvatske košarke proslavile su pobjedu tako da su jedan drugom skočili u zagrljaj.

Dolazak reprezentacije u Zagreb, u hotel Panorama, očekuje se oko 11,00 – 11,30 sati.

Hrvatski košarkaši izborili su plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru zahvaljujući 84-78 (19-12, 20-22, 15-18, 16-18; 14-8) pobjedi nakon produžetka protiv Italije u finalu kvalifikacijskog turnira u Torinu.

Za četvrti nastup na OI od samostalnosti, nakon Barcelone 1992., Atlante 1996. i Pekinga 2008., najzaslužniji su bili Bojan Bogdanović sa 26 koševa, Krunoslav Simon sa 21 poenom i Dario Šarić sa 18 ubačaja i 13 skokova. Za Italiju je Marco Belinelli ubacio 18 pogodaka.

Hrvatska je 11. putnik za Rio, nakon Brazila, SAD-a, Španjolske, Litve, Kine, Argentine, Venezuele, Nigerije, Australije i Srbije, dok će posljednji sudionik OI biti bolji iz ogleda Kanada - Francuska koji će se igrati u nedjelju u Manili.


 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider