Košarka
SPORTOVI
Košarka
Katastrofalni Harden

VIDEO Warriorsi nakon 40 godina ponovno u finalu: 'Vrijeme je za naslov'

Nakon dugih, predugih 40 godina čekanja Golden State Warriorsi vraćaju se u veliki NBA finale. Momčad iz Oaklanda zaključila je seriju protiv Houston Rocketsa pobjedom 104:90...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State je u petoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije NBA lige slavio pred svojim navijačima 104:90, a junak pobjede ponovno je bio MVP ove sezone - Steph Curry. On je u pobjedu ugradio 26 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je Harrison Barnes pridodao 24.

"Ovaj grad je 40 godina čekao na ovo. Vrijeme je za naslov", rekao je Curry nakon što mu je trofej pobjednika Zapadne konferencije u ruke uručio Alvin Attles, trener koji je posljednji odveo Warriorse do naslova prvaka 1975. godine.

Houston je dobio prvu četvrtinu (22:17) i činilo se da bi mogao parirati Golden Stateu, te zakomplicirati seriju, no Warriorsi su u preostale tri četvrtine 'pristisnuli papučicu gasa do poda' i nisu se osvrtali. Bila je to uvjerljiva pobjeda u konačnici, sasvim zaslužena.

"Odigrali smo sjajnu obranu, a iz odlične obrane zabili smo dosta koševa u brzoj tranziciji," kazao je trener Wariorsa Steve Kerr koji je kao igrač osvojio pet NBA naslova, četiri puta s Chicago Bullsima, a jednom i u dresu San Antonio Spursa.

Sada je u prilici dohvatiti i prvi trenerski naslov.

Warriorsima je 'pomogao' i najbolji igrač Rocketsa James Harden, koji je upisao rekord doigravanja NBA lige po broju izgubljenih lopti - 13! Upisao je svega 14 poena, pogodivši samo dvije lopte iz igre. Dwight Howard je predvodio Houston s 18 poena i 16 skokova, ali je pritom ponovno pokazao svoju 'prljavu' stranu nepotrepnim korištenjem laktova oko područja glave suparnika.

"Nažalost, nije išlo. Dozvolili smo suparnicima previše laganih koševa. Iza nas je bila dobra sezona, no iduće želimo još više," rekao je tragičar James Harden.

Stradao je i Klay Thompson, koji je u jednoj akciji pokupio udarac koljenom u glavu, nakon čega je u dva navrata odlazio u svlačionicu. Najprije zbog pregleda, a potom i jer mu je počela curiti krv iz uha. Sumnja se čak i na blaži potres mozga, no čak i da to je slučaj, 'Splash Brother' će biti spreman za veliki finale.

Bit će to Golden State Warriorsi protiv Cleveland Cavaliersa... Curry protiv LeBrona... 'Baby-Faced Assassin' (ubojica dječjeg lica) protiv 'The Kinga' (kralja)... Četverostruki MVP lige (James) protiv novookrunjenog (Curry)... Finalna serija započinje idućeg četvrtka (4. lipanj) u ispunjenoj Oracle Areni.

Tijekom regularnog dijela sezone obje su momčadi upisale po jednu pobjedu, ostvarenu na svom parketu. Stručnjaci predviđaju da bi serija mogla otići do odlučujuće sedme utakmice koja bi se igrala u Oaklandu. Recimo i da je sistem odigravanja finala u formatu 2(Oakland)-2(Cleveland)-1(Oakland)-1(Cleveland)-1(Oakland).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider