Košarka
SPORTOVI
Košarka
Katastrofa Rudeža

VIDEO Utakmica za pamćenje u San Antoniju, kanonada Hawksa kod Cavsa

Kakva luda večer u Teksasu gdje su aktualni prvaci San Antonio Spursi ugostili drugoplasiranu momčad lige - Memphis Grizzlies...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gosti su vodili i 23 poena razlike, no Spursi su se u završnici vratili, čak i poveli. San Antonio je 10 sekundi prije kraja regularnog dijela utakmice imao prednost 89-86, no tada je, 7.2 sekunde prije kraja, Mike Conley zabio tricu za izjednačenje.

Nakon time-outa Danny Green na drugoj strani zabija novu tricu i ostavlja Memphisu malo više od dvije sekunde za posljednji napad. Loptu nakon ubačaja sa strane prihvaća centar Marc Gasol, (na otprilike devet metara od koša), radi korak prema naprijed i s jedne noge upućuje loptu prema obruču. Ona se nakon dodira s tablom spušta ravno kroz mrežicu i utakmica odlazi u produžetak.

Spursi su imali dobru situaciju i u produžetku, ali su se najprije spetljali u napadu gdje su izgubili loptu, da bi potom dozvolili Marcu Gasolu skok u napadu i polaganje za novi produžetak.

Spurse je u drugih dodatnih pet minuta spasio Tim Duncan, koji je na sličan način kao i Gasol pogodio za produžetak s istekom vremena, ali ne za tri poena već za dva. Duncanova je lopta plesala po obruču sekundu, dvije prije nego li se spustila kroz mrežicu.

U trećem produžetku je Memphis poveo i imao sigurnih 117-113, ali je Green vratio Spurse u igru tricom 40 sekundi prije kraja. Grizzliesi su prokockali napad za pobjedu, pa su Spursi imali priliku da oni slave. Međutim, Manu Ginobili se odlučio za dalekometnu tricu, no njegova lopta nije ni dotakla obruč.

Grizzliese, koji su upisali 21. pobjedu ove sezone, do pobjede su predvodili Gasol s 26 poena i devet skokova, Zach Randolph s 21 poenom i isto toliko skokova, te Conley s 14 koševa, osam skokova i 10 asistencija.

Spursi su igrali bez Tonyja Parkera i Kawhija Leonarda koji imaju manjih problema s ozljedama.

Atlanta Hawksi odigrali su savršenu utakmicu protiv prvog favorita Istoka, Cleveland Cavaliersa, i slavili rezultatom 127-98. Kada suparnička momčad ima 64.5 posto šuta igre i pogodio 16 od 28 trica (57.1 posto) onda je poraz zagarantiran.

Shelvin Mack odigrao je utakmicu karijere u kojoj je ubacio 24 poena, te je bio savršen iza linije tri poena (6-6). Mack je rezervni bek šuter, koji je uoči utakmice bio na prosjeku od 3.8 poena! Cavsi su vodili 50-38 sredinom druge četvrtine, no od tog su ih trenutka Hawksi nadmašili rezultatom 89-48!

Al Horford pridodao je 20 koševa, a Paul Millsap 14. Cavse su predvodili LeBron James i Dion Waiters sa po 21 poenom.

Brooklyn Netsi Bojana Bogdanovića poraženi su na gostovanju kod Toronto Raptorsa sa 105-89, a naš je reprezentativac na parketu proveo 17 i pol minuta. Pogodio je jedan šut za tri poena, te upisao skok i blokadu. Kyle Lowry predvodio je Raptorse do pobjede s 20 poena i 12 asistencija.

Poraz je upisao i drugi hrvatski reprezentativac u NBA ligi Damjan Rudež, koji je za Indianu u porazu 102-100 od LA Clippersa zaigrao 56 sekundi. Promašio je jedan šut iz igre i zaradio čak tri osobne pogreške. Svaki je put radio prekršaj u fazi kada su Clippersi uhvatili skok u obrani.

Izdvojimo još sjajnu partiju Jamesa Hardena u pobjedi Houston Rocketsa kod Denver Nuggetsa 115-111. Harden je za 45 minuta na parketu upisao 41 poen i 10 asistencija, a Dwight Howard je pridodao 24 koša i 16 skokova.

NBA liga, srijeda:
Charlotte - Phoenix 106-111
Cleveland - Atlanta 98-127
Boston - Orlando 109-92
Detroit - Dallas 106-117
Miami - Utah 87-105
Toronto - Brooklyn 105-89
San Antonio - Memphis 116-117, tri produžetka
Portland - Milwaukee 104-97
LA Clippers - Indiana 102-100
Denver - Houston 111-115, produžetak

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider