Košarka
SPORTOVI
Košarka
Veličanstveni Leonard

VIDEO Spursi u šampionskoj formi: Razbili Clipperse za vodstvo u seriji

Aktualni NBA prvaci, košarkaši San Antonio Spursa poveli su sa 2-1 u pobjedama protiv Los Angeles Clippersa u prvom krugu ovogodišnjeg doigravanja zahvaljujući uvjerljivoj 100-73 pobjedi u trećem dvoboju igranom na njihovom parketu u petak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Briljantnu utakmicu za Spurse odigrao je najkoristiniji igrač prošlogodišnjeg finala i najbolji obrambeni igrač ove sezone Kawhi Leonard koji je postigao čak 32 koša, što mu je novi rekord karijere. Leonard se posebno istaknuo u trećoj četvrtini koju su Spursi dobili sa 24-11, a on sam je postigao 13 poena, odnosno više od čitave suparničke momčadi, pa se u posljednjih 12 minuta ušlo s vodstvom domaćih od 70-49. Ta je prednost nastavila rasti sve do najvećih 37 razlike (92-55) par minuta prije kraja.

Kod razočaravajućih Clippersa najbolji je bio Blake Griffin sa 14 pogodaka i 10 skokova, dok je Chris Paul imao vrlo slabu večer ubacivši tek sedam poena uz četiri asistencije.

Neuobičajenu utakmicu za doigravanje s mnogo koševa i odličnim šutem od preko 50 posto za obje momčadi odigrali su Dallas Mavericksi i Houston Rocketsi, a na kraju su sa 130-128 uspješniji bili gosti iz Houstona koji su tako poveli sa sigurnih 3-0 u pobjedama.

U utakmici koja je obilovala preokretima posljednju priliku za Dallas imao je Monta Ellis, koji je preuzeo odgovornost u posljednjih 6.7 sekundi, ali njegov šut za izjednačenje na 130-130 s vrha reketa nije niti dotaknuo obruč. Sjajan je u redovima Rocketsa ponovno bio James Harden koji se zaustavio na 42 koša i 9 asistencija, a pod obručima je dominirao Dwight Howard koji je uhvatio čak 26 lopti, od čega 11 u napadu, te je tome pridodao i 13 poena. Po 34 poena za Mavse postigli su Ellis i Dirk Nowitzki, no to nije bilo dovoljno, pa je sada njihova momčad u situaciji da mora pobijediti četiri utakmice zaredom kako bi se plasirala u drugi krug.

Do vodstva od 3-0 u pobjedama na Istoku su stigli i Washington Wizardsi koji su na svom parketu nadigrali Toronto Raptorse sa 106-99. Gosti su bili u igri za pobjedu sve do same završnice, Kyle Lowry je tricom smanjio na 102-99 40 sekundi prije kraja, ali tada je na scenu stupio veteran Paul Pierce koji je odgovorio svojom tricom u posljednjoj sekundi napada za nedostižnih 105-99. Odlično je u redovima Wizardsa funkcionirala osovina John Wall-Marcin Gortat, poljski je centar postigao 24 koša uz 13 skokova, dok je razigravač domaćih ubacio 19 poena uz 15 asistencija, a pridružio im se i Pierce sa 18 pogodaka. Kod Raptorsa najefikasniji je bio DeMar DeRozan s 32 koša, od kojih je 20 postigao u prvoj četvrtini, Amir Johnson je dodao 14 ubačaja uz 12 skokova.

NBA liga, doigravanje, rezultati:

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Washington - Toronto 106-99

(Washington vodi 3-0)

ZAPADNA KONFERENCIJA:

San Antonio - LA Clippers 100-73

(San Antonio vodi 2-1)

Dallas - Houston 128-130

(Houston vodi 3-0)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider