Košarka
SPORTOVI
Košarka
Tko će ih zamijeniti?

VIDEO Šok za šokom u Clevelandu: Ostaju li zbog ovog bez šansi za titulu?

Cleveland Cavaliersi 'pomeli' su Boston Celticse u prvoj rundi doigravanja NBA lige, no četvrtu su pobjedu na gostujućem parketu jako skupo platili...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cleveland je slavio sa 101:93, međutim pritom je izgubio dvojicu igrača za seriju, ili barem nekoliko utakmica, protiv Chicago Bullsa ili eventualno Milwaukee Bucksa. Rezultat u toj seriji je 3:1 za Bullse.

Kevin Love zaradio je ozbiljniju ozljedu ramena u dvoboju s Kellyjem Olynykom, dok će J.R. Smith tek saznati svoju sudbinu zbog nokauta koji je priuštio Jaeu Crowderu.

Olynyk je u jednoj borbi za loptu primio lijevu ruku Lovea i pošteno ju zarotirao, pri čemu mu je iščašio rame. Love se odmah primio za rame i potrčao prema svlačionici. Prve vijesti govore da će pauzirati između 2 i 3 tjedna, a u najgorem slučaju mogao bi biti aut do kraja sezone.

J.R. Smith je nervozan u cijeloj seriji protiv Celticsa, a njegov temperament je u nedjelju navečer dosegao vrhunac. U jednom naguravanju s Crowderom Smith je okrenut leđima zamahnuo prema unatrag i šakom pogodio igrača Bostona u glavu. Crowder se u tom trenutku srušio na parket, te je uz pomoć suigrača morao biti iznesen s parketa.

Prema mišljenju NBA analitičara Smithu ne gine nekoliko utakmica suspenzije što znači da će propustiti barem prve dvije domaće utakmice protiv Bullsa. Ukoliko Bucksi ne pripreme iznenađenje i ne postanu prva momčad u povijesti NBA doigravanja koja je preokrenula 0:3. Peta utakmica na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak.

Cavsi su bili prvi favoriti za prolazak u veliki finale NBA lige, no ukoliko se nagađanja o izostancima pokažu točnima, upitan je i finale Istočne konferencije.

Recimo i da su spomenute igrače na parketu dostojno zamijenili Tristan Thompson i Iman Shumpert. Potonji je proveo čak 37 i pol minuta na parketu, te je pritom upisao 15 poena, 10 skokova, 2 ukradene lopte i 3 blokade. 

Love i Smith su tijekom regularnog dijela sezone kombinirano u prosjeku ubacivali 29 poena.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider