Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pierce opet koban za Toronto

VIDEO Sjajni Curry nezaustavljiv za Pelicanse, uspješan playoff povratak Rosea

U prvim utakmicama NBA doigravanja pobjede su ubilježili Golden State, Chicago, Houston i Washington, koji je jedini slavio u gostima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Warriorsi, prva momčad Zapada, kod kuće je slavila protiv New Orleans Pelicansa s 106-99, a Golden State je već na samom početku stvorio prednost od 15 poena, te su relativno lako došli do prve od potrebne četiri pobjede. Warriorsi su ubilježili 19. trijumf u nizu u svojoj dvorani, u kojoj su ove sezone doživjeli samo dva poraza u 42 utakmice. Stephen Curry (34) i Klay Thompson (21) predvodili su domaćine, a Anthony Davis (34) Pelicanse.

Houston Rocketsi su s 118-108 u teksaškom obračunu slavili kod kuće protiv Dallas Mavericksa. James Harden je s 24 poena i 11 asistencija predvodio Houston, a on je i prvi igrač Rocketsa s 'double-double' učinkom u playoffu još od Tracya McGradya i 2007. godine. Kod Dallasa je najbolji bio Nijemac Dirk Nowitzki (24) koji je promašio svega četiri šuta na utakmici.

Chicago Bullsi su doma svladali Milwaukee Buckse s 103-91 zahvaljujući Jimmy Butleru (25) i Derricku Roseu (23). Chicago je na utakmici izgubio čak 19 lopti, ali Bucksi nisu profitirali zbog lošeg šuta ispod 40 posto.

Jedinu gostujuću pobjedu izborili su Washington Wizardsi koji su u produžetku s 93-86 pobijedili Toronto Raptorse. Junak pobjede bio je Paul Pierce s 20 koševa za Wizardse, koji su u zadnjoj četvrtini prokockali 15 koševa prednosti. Amir Johnson (18) je bio najučinkovitiji kod Raptorsa, koji za dva dana imaju popravni u svojoj dvorani.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider