Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ponovno u produžetku

VIDEO 'Otpisani' Cavsi uzvratili udarac: 'Triple-double' LeBrona za 1:1

Košarkaši Clevelanda svladali su u drugoj utakmici NBA finala domaći Golden State s 95-93 (87-87) u produžetku, te tako izjednačili stanje u seriji na 1-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po prvi su puta u povijesti NBA finala utakmice broj 1 i 2 otišle u produžetak. No za razliku od prošlog puta, u noći s četvrtka na petak, kada su Warriorsi dominirali u dodatnih pet minuta, ovoga su puta Cavsi na kraju izašli kao pobjednici i to sasvim zasluženo. Utakmica, realno gledajući, nije trebala ni otići u produžetak.

Cleveland je malo više od tri minute prije kraja imao čak 11 razlike, nakon što je LeBron James pogodio dalekometnu tricu. No bezidejnost i 'bljesak' Warriorsa  u napadu vratio je domaćina u igru.

Steph Curry odigrao je najlošiju utakmicu svoje karijere, te je oborio neslavni rekord po broju promašenih trica u doigravanju (2-15). Promašio ih je 13, čime je prestigao Johna Starksa koji je 1994. godine u finalnoj sedmoj utakmici finala protiv Houstona promašio njih 11.   

Za katastrofalnu večer Curryja zaslužan je i sjajni Australac Matthew Delladova, koji mu doslovno nije dao disati. Aktualni MVP pogodio je na utakmici pet od 23 lopte iz igre, no zaslužan je za koš s kojim je Golden State izborio produžetak.

U njemu je Cleveland krenuo s 5:0, Warriorsi su to okrenuli i poveli s pola koša razlike, kada se skokom u napadu ponovno istaknuo omaleni Dellavedova. Zaradio je pritom dva slobodna bacanja, pogodio ih i onda odradio savršenu obranu na Curryju čiji je šut završio kao 'airball' (promašio cijeli obruč).

James je nakon toga stavio jedno od dva slobodna bacanja, a Warriorsi su imali još jednu priliku za napad. No Iman Shumpert je presjekao dodavanje Curryja za Klaya Thompsona, koji bi vjerojatno šutirao za tri poena i potencijalnu pobjedu. Bila je to šesta izgubljena lopta MVP-ja regularnog dijela sezone. 

LeBron James je još jednom vukao Cavalierse s 39 koševa, 16 skokova i 11 asistencija. Ruski centar Timofej Mozgov postigao je 17 koševa uz 11 skokova, a Australac Matthew Dellavedova, koji je preuzeo ulogu ozlijeđenog Kyrieja Irvinga, ubacio je devet poena.

Curry je postigao 19 koševa uz spomenuti šut 5-23, od čega za tricu 2-15, te je imao šest izgubljenih lopti. Klay Thompson je predvodio domaću momčad s 34 koša, Harrison Barnes je ubacio 11, a Draymond Green 10 koševa uz 10 skokova.

Cleveland će u sljedeće dvije utakmice biti domaćin, a treći dvoboj finala na rasporedu je u noći s utorka na srijedu (3 sata iza ponoći) u Quicken Loans Areni.

NBA finale, 2. utakmica:

Golden Satate - Cleveland 93-95 (pro.)

(rezultat u seriji je izjednačen na 1-1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider