Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Košarka
Sjajni Davis

VIDEO Oklahoma slavila bez Duranta, Pelicansi jure doigravanje

Košarkaši New Orleansa svladali su sa 99-74 Philadelphiju i tako stigli do četvrte uzastopne pobjede koja ih je približila osmoplasiranom Phoenixu u borbi za posljednje mjesto u doigravanju u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednje četiri sezone New Orleans Pelicansi rijetko su imali više od 50 posto pobjeda. Svladavši na svom terenu Philadelphiju sa 99-74, Pelicansi su tri pobjede iznad polovičnog učinka.

To ponajviše mogu zahvaliti svojoj prvoj zvijezdi Anthonyju Davisu koji je 76-ersima ubacio 32 poena uz 10 skokova. Po 12. put ove sezone Davis je ubacio 30 ili više koševa, a s učinkom 24-21 New Orleans je samo dvije pobjede iza osmoplasiranog Phoenixa (26-20) i plasmana u doigravanje.

Za svoje se mjesto u playoffu ne moraju brinuti Memphis Grizzliesi, pogotovo ako će Zach Randolph i Marc Gasol igrati većinu utakmica kao protiv Orlanda. Memphis je slavio sa 103-94, a centarski dvojac Grizzliesa kombinirao je imao 40 poena, 20 skokova i 10 asistencija. Pojedinačno, Randolph 24 poena, 10 skokova i šest asistencija, Gasol 16 koševa, 10 skokova i četiri asistencije. Slovenac Beno Udrih je doprinio pobjedi s 15 poena i pet asistencija.

Kod Orlando standardno najbolji bili su Nikola Vučević (18 koševa, 12 skokova) i Victor Oladipo (18 poena, sedam skokova).

Memphis (32-12) je drugi u Zapadnoj konferenciji, ali borba za broj 2 će biti žestoka do kraja sezone jer su Grizzliesima za petama Portland (32-13), Houston (31-14) i LA Clippers (31-14), a ni Dallas (30-15) nije daleko.

Zato je Clippersima važna bila domaća pobjeda nad Denverom (102-98) prema kojoj ih je pogurao veteran Jamal Crawford, ubacivši 21 od svoja 23 poena u posljednjoj četvrtini u kojoj su nadoknadili zaostatak od deset poena. Blake Griffin je ostao jedan skoko do triple-doublea sa 14 koševa, 10 asistencija i devet skokova, a Chris Paul je dvoboj završio s 15 poena, osam asistencija i pet skokova.

Kevin Durant opet nije bio u sastavu Oklahome zbog ozljede nožnog palca, ali Thunder je pobijedio Minnesotu sa 92-84. Igrači s klupe su nadomjestili izostanak Duranta. Reggie Jackson i Anthony Morrow ubacili su po 14 poena, a Dion Waiters 10. Uz 18 koševa i pet asistencija Russella Westbrooka te 13 koševa i čak 19 skokova Sergea Ibake to je bilo dovoljno za 23. pobjedu Thundera u ovoj sezoni koja ih drži u utrci za doigravanje, na 10. mjestu Zapada.

Boston ima sedam pobjeda manje, ali Celticsi (16-27) su također u igri za doigravanje u bitno lošijoj Istočnoj konferenciji. Trećom pobjedom u petoj utakmici na turneji po Zapadu, ostvarenoj u Salt Lake Cityju protiv domaćeg Utah Jazza (99-90), Celticsi su ostvarili i više od planiranog. Protiv Jazza istaknuo se veteran Tayshaun Prince koji je prije dva tjedna stigao u razmjeni igrača iz Memphisa. Prince je predvodio Boston sa 19 koševa i pet asistencija i pokvario je odličnu predstavu Gordona Haywarda u dresu Utaha, koji je utakmicu završio s 26 poena, šest skokova i tri asistencije. Turčin Enes Kanter ubacio je 20 koševa kod poraženih, dok su se Prince u pobjedničkoj momčadi pridružili Tyler Zeller s 14 koševa te Avery Bradley i Jared Sullinger sa po 12 svaki.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider