Košarka
SPORTOVI
Košarka
Golden State poveo 2-0

VIDEO Nova briljantna večer Curryja i Hardena, Warriorsima drama

U drugom susretu finala doigravanja Zapadne konferencije NBA lige košarkaši Golden State Warriorsa pobijedili su Houston Rocketse 99-98 i u seriji na četiri pobjede poveli 2-0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to sjajan susret koji su obilježila dvojica najboljih igrača Warriorsa i Rocketsa Stephen Curry i James Harden. Na koncu je Harden bio efikasniji, ali je Curry bio zadovoljniji. Curry je predvodio Golden State do pobjede sa 33 koša i šest asistencija, dok je Harden za Houston ubacio 38 koševa, te dodao 10 skokova i devet asistencija, ali i upropastio posljednji napad za pobjedu.

"U pojedinim trenucima susreta želio sam sjesti na tribine i uživati u njihovom okršaju. Bio je to dvoboj dvojice ponajboljih košarkaša svijeta," kazao je centar Warriorsa Andrew Bogut koji je ubacio 14 koševa uz osam skokova, pet blokada i četiri asistencije.

Domaćin je bolje ušao u utakmicu. Nakon prve četvrtine Warriorsi su imali plus osam (36-28), a sredinom druge četvrtine i velikih 17 koševa viška (49-32). No, Houston je zaključio drugu dionicu igre serijom 23-6 pa se na odmor otišlo s rezultatom 55-55. U drugom poluvremenu Golden State je bio u prednosti, no Houston se uporno vraćao. Minutu i 30 sekundi do kraja utakmice Golden State je imao 98-90, no 60 sekundi kasnije Houston je smanjio na samo koš zaostatka (98-99). Harrison Barnes je potom promašio kod domaćina, a Harden osam sekundi prije kraja susreta povukao napad za pobjedu. Međutim, spetljao se i izgubio loptu.

"Možda je ovo bilo malo previše drame. Znali smo da Harden vjerojatno neće dodati u zadnjem napadu pa smo ga pritisnuli. Nismo mu dozvolili da puca po košu i postane junak susreta," kazao je Curry, MVP regularnog dijela sezone. Curry je postao prvi 'Ratnik' u posljednje 53 godine, odnosno od selidbe kluba iz in Philadelphije u Kaliforniju, prvo u San Francisco, a zatim u Oakland, koji je osvojio MVP priznanje.

"Steph je igrao kao pravi MVP. Vukao nas je do pobjede," dodao je Klay Thompson, s 13 koševa treći strijelac Warriorsa.

Harden je u prve dvije utakmice finala Zapada ubacio 66 koševa, te dodao 21 skok i 18 asistencija, no Houston je obje utakmice izgubio.

"Frustrirajuće je izgubiti utakmicu na ovakav način," kazao je Harden koji je na putu do svlačionice od ljutnje porušio niz predmeta. Dwight Howard je dodao 19 koševa i 17 skokova, a Terrence Jones 12 koševa.

Serija sada slijedi u Houston gdje će igrati iduće dvije utakmice. Prva 23. svibnja, a druga dva dana kasnije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider