Košarka
SPORTOVI
Košarka
I trener ga podržao

VIDEO Najbolji igrač NBA-a ove sezone nakon kazne lige: Ne slažem se!

Vodstvo NBA lige kaznilo je s 5000 dolara najboljeg igrača regularnog dijela sezone i sjajnog šutera Golden Statea Stephena Curryja, zbog kršenja pravila o simuliranju u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ne slažem se s tom kaznom. Pogledao sam snimku sporne akcije i mogu vam reći da su takve situacije česte. Nisam ništa ni od koga tražio, moj pad je bio samo reakcija na kontakt", izjavio je Curry nakon posljednjeg treninga uoči druge utakmice finala Zapadne konferencije u kojoj će Golden State ugostiti Houston u noći s četvrtka na petak.

Sporna situacija dogodila se na nešto više od tri minute prije završetka prve utakmice, kad se Curry u kontranapadu zaustavio izvan crte za tricu, digao se na šut i pogodio za vodstvo Warriorsa 106-97. Snimka pokazuje da je pri šutu, kad je Curry već ispustio loptu, ali još uvijek bio u zraku, nedvojbeno došlo do kontakta s Terrenceom Jonesom koji je pokušao blokirati Curryjev šut. Bek Golden Satatea se pri prizemljenju našao na podu i bez ijedne geste prema sucima nastavio igrati.

"Ako je ovo bila simulacija, onda možemo kazniti polovicu igrača koji se nađu na parketu nakon šuta", izjavio je trener Warriorsa Steve Kerr braneći svog najboljeg igrača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider