Košarka
SPORTOVI
Košarka
Jednostavno nezaustavljiv

VIDEO Monstruozna večer i učinak sezone, te karijere Kyrieja Irvinga!

Vodeća momčad Istočne konferencije NBA lige, košarkaši Atlanta Hawksa ostvarili su 17. uzastopnu pobjedu svladavši na svom terenu Brooklyn Netse sa 113-102...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domaći su kontrolirali rezultat gotovo čitavim tijekom susreta i na kraju ostvarili rutinsku pobjedu kojoj su najviše pridonijeli visoki igrači Paul Millsap sa 28 koševa i 15 skokova, te Al Horford sa 20 ubačaja i 10 skokova. U sastavu Netsa najbolji je bio bivši igrač Hawksa Joe Johnson sa 26 pogodaka, dok je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović za 13 minuta provedenih na parketu ubacio šest poena (šut iz igre 2-5, trica 2-4) uz pet skokova.

Atlanta je na vrhu Istoka s omjerom pobjeda i poraza 38-8, dok je Brooklyn trećim uzastopnim porazom pao na 18-27 i trenutačno je deveti na Istoku s pobjedom manje od osmih Charlotte Hornetsa, koji drže posljednje mjesto koje vodi u doigravanje.

Prvaci San Antonio Spursi bez većih su problema na svom terenu nadigrali Charlotte Hornetse sa 95-86 i tako čestitali 66. rođendan svom treneru Greggu Popovichu. Tony Parker (17), Danny Green (16) i Tim Duncan (12, 14 skokova) bili najbolji kod Spursa, a Gerald Henderson (18) i Al Jefferson (17, 16 skokova) kod Hornetsa.

Utakmicu karijere odigrao je branič Cleveland Cavaliersa Kyrie Irving koji je postigao čak 55 koševa (11 trica) u 99-94 domaćoj pobjedi svoje momčadi protiv Portland Trail Blazersa. Za Cavse nije igrao LeBron James zbog ozljede desnog zapešća, pa je stvar u svoje ruke uzeo Irving s rekordim učinkom u čitavoj ligi ove sezone, a u tih 55 ubačaja ugradio je i ključnu tricu za vodstvo 97-94 6.4 sekundi prije kraja. Damian Lillard je tri sekunde prije kraja pokušao odgovoriti tricom za poravnanje, ali je promašio, a potom je Irving pogodio oba slobodna bacanja za konačni rezultat i osmu uzastopnu pobjedu Cavsa. U sastavu Blazersa najučinkoviti je bio LaMarcus Aldridge (38, 11 skokova).

Istim rezultatom 99-94 Houston Rocketsi su svladali Dallas Maverickse u teksaškom obračunu nanijevši gostima četvrti poraz zaredom. Dallas je imao veliku priliku za preokret kada je kod rezultata 97-94 James Harden nesportskim prekrašjem zaustavio Tysona Chandlera 16 sekundi prije kraja. No, Chandler je promašio oba slobodna bacanja, a potom je Chandler Parsons izgubio loptu da bi Harden s dva pogođena slobodna bacanja postavio konačni rezultat na 99-94. Josh Smith (18) i Harden (17) bili su najefikasniji kod Rocketsa, a Monta Ellis (33) kod Mavsa.

Toronto Raptorsi probili su se na drugo mjesto Istoka s omjerom 31-15 zahvaljujući 119-102 pobjedi protiv Sacramento Kingsa. Igrač s klupe Raptorsa Louie Williams (27) bio je najefikasniji kod domaćih, dok je bivši igrač Raptorsa Rudy Gay (22) predvodio Kingse.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider