Košarka
SPORTOVI
Košarka
Igrao pola utakmice

VIDEO Loša partija Bogdanovića: Ostao bez koša iz igre

Košarkaši Brooklyn Netsa prekinuli su niz od pet uzastopnih poraza u NBA ligi 94-92 pobjedom na gostovanju kod Oklahoma City Thundera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović odigrao je jednu od svojih najslabijih utakmica otkako je postao članom Netsa. Bogdanović je u pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa samo tri poena, a sva tri je postigao s linije slobodnih bacanja dok je pet puta promašio iz igre tijekom 24 minute provedene na parketu.
Usto, Bogdanović nije upisao niti jedan skok ili asistenciju.

Ipak, Netsi su uspjeli prekinuti neugodan gubitnički niz i to prvenstveno 13-2 serijom sredinom četvrte četvrtine kojom su zaostatak 80-83 pretvorili u vodstvo (93-85) 2:13 minuta prije kraja. Domaći su se uspjeli primaknuti na 93-92, a nakon što je Joe Johnson 4.6 sekundi prije isteka vremena pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 94-92, Reggie Jckson je pokušao pogoditi tricu za preokret sa zvukom sirene, ali nije bio precizan, pa je Thunder petim porazom zaredom pao na omjer pobjeda i poraza 3-11, te se nalazi na posljednjem mjestu Zapadne konferencije.

Brooklyn je stigao do omjera 5-7 ponajprije zahvaljujući odličnom nastupu pričuvnog razigravača Jarretta Jacka koji je postigao 23 koša, dok je centar Brook Lopez dodao 16 ubačaja uz 10 skokova. Kod Thundera, koji je još uvijek bez ozlijeđenih Kevina Duranta i Russella Westbrooka, najefikasniji je bio Jackson sa 21 pogotkom, Serge Ibaka je dodao 16 uz 10 skokova.

Prvaci San Antonio Spursi bili bi favoriti protiv Minnesota Timberwolvesa čak i da su njihovi suparnici u punom sastavu, a pogotovo kada su Wolvesima nedostajali Ricky Rubio i Kevin Martin, pa je 121-92 pobjeda Spursa u Minnesoti potpuno očekivana. Tony Parker (28) je predvodio prvake, a Anthony Bennett (20) Wolvese.

Memphis Grizzliesi zadržali su prvo mjesto u čitavoj ligi ostvarivši 11. pobjedu u 13. ovosezonskom nastupu svladavši na svom terenu Boston Celticse sa 117-100. Marc Gasol je sa 32 poena izjednačio najbolji učinak karijere u dresu Grizzliesa, Zach Randolph je dodao po 16 koševa i skokova za pobjednike, dok je Kelly Olynyk sa 18 ubačaja bio najefikasniji kod Celticsa.

Toronto Raptorsi zadržali su vrh Istočne konferencije s omjerom 10-2 zahvaljujući visokoj pobjedi od 124-83 protiv Milwaukee Bucksa. To je druga najuvjerljivija pobjeda u povijesti Raptorsa, rekordna iznosi 42 razlike, a imali su priliku ostvariti i rekordan uspjeh, no Bucksi su u završnici iskoristili opuštanje domaćih i smanjili sa 52 na 41 razlike. Louis Williams (22) i Jonas Valančiunas (18, 12 skokova) bili su najbolji kod Raptorsa, a Jabari Parker (15) kod Bucksa.

Cleveland Cavaliersi izgubili su treći susret zaredom, te pali ispod 50 posto uspješnosti (omjer 5-6), u petak su bolji od njih na svom terenu bili Washington Wizardsi sa 91-78. Gosti iz Clevelanda promašili su svih 11 posljednjih šuteva iz igre, te su Wizardsi stigli do sigurne pobjede. John Wall je sa 28 koševa, sedam asistencija i šest skokova bio najbolji kod pobjednika, dok su LeBron James i Kyrie Irving ubacili po 22 poena za Cavse.

Golden State Warriorsi nastavili su s odličnim predstavama ove sezone stigavši do devete pobjede u 11. susretu, u petak su u svojoj dvorani nadigrali Utah Jazz sa 101-88, a konačni rezultat ne otkriva pravo stanje stvari, jer su Warriorsi imali i 30 pogodaka prednosti. Andre Iguodala (17) predvodio je Warriorse, a Enes Kanter (18) Jazz.

Portland Trail Blazersi lako su se obračunali s oslabljenim Chicago Bullsima svladavši ih sa 105-87. Vrhunsku utakmicu odigrao je Damian Lillard sa 21 ubačajem, devet asistencija i šest skokova, dok je Nikola Mirotić iskoristio veliku minutažu za učinke karijere od 24 koša i 11 skokova za Bullse.

Dallas Mavericksi stigli su do šeste pobjede u nizu pregazivši Los Angeles Lakerse sa 140-106. Dirk Nowitzki (23) predvodio je strijelce Mavsa kod kojih je čak osam igrača bilo dvoznamenkasto, a Jeremy Lin (18) je bio najučinkovitiji kod Lakersa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider