Košarka
SPORTOVI
Košarka
Odbio trenerovu akciju

VIDEO James uzvratio Roseu i Bullsima 'buzzer beaterom' za pobjedu

Cleveland Cavaliersi uzvratili su Chicago Bullsima na identičan način kao i prije 2 dana kada je Derrick Rose pogodio sa zvukom sirene za pobjedu i vodstvo 2:1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Akciju koju je trener nacrtao uoči posljednjeg napada sam ja poništio. Rekao sam treneru: "Daj mi loptu i ja ću pobijediti ovu utakmicu za nas", rekao je LeBron James koji je u 1.5 sekundi prije kraja stavio pobjednički šut za pobjedu.

Chicago se u završnici susreta ponovno vratio i stigao do izjednačenja (84:84) manje od 10 sekundi prije kraja, a onda je James u jednom solo prodoru izborio ubačaj sa strane 1.5 sekundi prije kraja. Trener David Blatt iskoristio je kratki prekid radi sudačkog pregledavanja snimke što se točno dogodilo u tom prodoru i pokušao iznenaditi Bullse nacrtavši akciju u kojoj James, najbolji igrač Cavsa i svijeta, izvodi loptu sa strane. Međutim, on je to 'odbio' napraviti već je rekao: "Dajte mi loptu i maknite mi se s puta".

Pobjegao je pažnji Jimmyja Butlera i zabio dalekometnu dvicu za pobjedu 86:84.

Dvije su asistencije nedostajale Jamesu da upiše triple double, a susret je završio s 25 poena, 14 skokova i 8 asistencija. J.R. Smith je pridodao 13 poena, od čega je u posljednjoj dionici, kada su Cavsi nadoknadili -7, zabio 3 trice.

Kod Bullsa je ponovno najbolji bio Derrick Rose s 31 poenom i četiri asistencije, no u tome ga je pratio jedino Jimmy Butler s 19 poena. Nijedan drugi igrač domaće momčadi nije zabio više od 8 poena.

Serija je sada izjednačenja (2:2) i ponovno se seli u Cleveland, gdje će 5. utakmica biti odigrana u noći s utorka na srijedu.

Los Angeles Clippersi nastavljaju gaziti Houston Rocketse koji su noćas pretrpjeli 128:95 poraz. Clippersi su do vodstva 3:1 u seriji došli zahvaljujući sjajnoj partiji DeAndrea Jordana, kojeg su Rocketsi debelo podcjenili. Baš kao i San Antonio Spursi, koje je LA porazio u prvom krugu doigravanja 4:3, Rocketsi su se odlučili faulirati Jordana bez lopte, računajući da će najlošiji izvođač slobodnih bacanja u NBA ligi biti iznimno neprecizan. Međutim, to se nije dogodilo.

Jordan je pogodio 14 od 34 slobodna bacanja, od kojih je čak 28 izveo u prvom poluvremenu, što je novi rekord doigravanja NBA lige. Susret je završio s 26 poena i 17 skokova, a njemu su se pridodali Blake Griffin s 21 poenom i 8 skokova, J. J. Redick s 18 poena i Chris Paul s 15 uz 12 asistencija.

Kod Rocketsa je ponovno 'uštopan' bio James Harden s 21 poenom i 6 asistencija. Dwight Howard je pak rano ušao u probleme s osobnim pogreškama, pa je nastupio svega 18 i pol minuta.

Peta utakmica igra se također u noći s utorka na srijedu u Houstonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider