Košarka
SPORTOVI
Košarka
Korak bliže finalu

VIDEO 'King' James ponovno veličanstven, Cavsima velika prednost

Košarkaši Cleveland Cavaliersa napravili su veliki korak ka plasmanu u veliko finale NBA lige nakon što su i u drugom susretu finala Istočne konferencije kao gosti svladali Atlanta Hawkse, te poveli s 2-0 u seriji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugoj utakmici u Atlanti Cavsi su slavili sa 94-82, a briljirao je najbolji igrač današnjice LeBron James koji je svoju momčad predvodio sa 30 koševa, 11 asistencija i 9 skokova, pa ga sada još samo dvije pobjede dijele od petog uzastopnog naslova prvaka Istoka i nastupa u velikom NBA finalu. Protekle četiri sezone James je do velikog finala dolazio u dresu Miami Heata s kojim je osvojio i dva naslova prvaka (2012, 2013).

Dvoboj je praktički odlučen u trećoj četvrtini koju su Cavsi dobili sa 30-17, te se odvojili na 18 razlike, a u nekoliko su navrata imali i 20 pogodaka prednosti. James je pogađao obruč domaćih ulascima pod koš, a kada bi mu Hawksi onemogućili ulaze, on bi pronalazio slobodne suigrače koji su pogađali trice. Pet minuta prije kraja dvoboja Cavsi su imali prednost od 93-74, pa su domaći u preostalom vremenu uspjeli tek ublažiti poraz.

James je odlične suradnike u drugoj utakmici imao u Imanu Shumpertu koji je ubacio 16 poena, te Tristanu Thompsonu koji je sakupio 16 skokova, pa se nije niti osjetio izostanak izvrsnog razigravača Kyrie Irvinga koji je propustio ovaj susret zbog ozljede lijevog koljena, ali bi trebao biti spreman za treću utakmicu koja će se igrati u nedjelju.

Kod Hawksa 13 pogodaka postigao je Dennis Schröder, a po 12 su dodali Al Horford, Kyle Korver i Jeff Teague. Dodatna otegotna okolnost za Hawkse u nastavku serije bit će i ozljede Korvera i Horforda koji su ozlijedili gležanj, odnosno koljeno.

Cleveland bi plasman u finale mogao osigurati već u utorak, ukoliko pobijedi u obje sljedeće domaće utakmice.

U finalu Zapada Golden State Warriorsi vode protiv Houston Rocketsa sa 2-0, a sljedeće dvije utakmice tih suparnika igrat će se u subotu i ponedjeljak u Houstonu.

FINALE ISTOKA:

Atlanta - Cleveland 82-94

(Cleveland vodi 2-0)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider