Košarka
SPORTOVI
Košarka
rudežu 'mrvice'

VIDEO LeBron odveo Cleveland na vrh, ekspresni 'triple-double' Westbrooka

Damjan Rudež bio je jedini od hrvatskih košarkaša aktivan u noći s utorka na srijedu kada je odigrano šest utakmica NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U domaćem porazu Minnesote od Charlotte Hornetsa 95-104 Rudež je sudjelovao s 3 koša, jednim skokom i jednom asistencijom za 7 i pol minuta koje je proveo na parketu. Timberwolvesi su bili oslabljeni za neigranje sjajnog španjolskog razigravača Rickyja Rubija, te najboljeg strijelca momčadi Andrewa Wigginsa.

Jeremy Lin i Jeremy Lamb predvodili su Charlotte do pobjede s 19, odnosno 18 poena.

Košarkaši New Orleansa svladali su na svom terenu Dallas sa 120-105 i tako u sedmom nastupu ostvarili prvu pobjedu u novoj sezoni NBA lige. Loša vijest za Pelicanse je ozljeda najboljeg igrača Anthonyja Davisa, koji je parket napustio šepajući. Trenutno nije poznato koliko je teško ozlijeđen. Pelicanse je do pobjede predvodio Ryan Anderson s 25 poena, a osim njega čak su četvorica domaćih košarkaša imala po 17 koševa.

Ozljedu zadnje lože zaradio je i Kevin Durant, čija je Oklahoma City Thunder pomela Wizardse u Washingtonu sa 125:101. Durant je odradio svega 17 minuta na parketu, a onda je sjeo na klupu i više se nije vraćao. Stvar su nakon toga u svoje ruke preuzeli Russell Westbrook i Dion Waiters. Westbrook je za manje od tri četvrtine upisao triple-double, dok je Waiters za 23 i pol minute na parketu upisao 25 poena.

Prošlosezonski doprvaci iz Clevelanda svladali su u svojoj dvorani Utah Jazz sa 118-114 i sa sedam pobjeda iz osam utakmica izbili na vrh ljestvice Istočne konferencije.

Junak je ponovno bio LeBron James koji je ubacio 31 poena, te upisao sedam skokova i osam asistencija. Veliku pomoć dobio je od Mo Williamsa koji je bio strašno raspoložen i precizan. Pogodio je osam od devet šuteva iz igre, te devet od 10 s linije slobodnog bacanja za 29 poena. Kevin Love pridodao je 22 koša.


NBA rezultati, 10.11.

Minnesota - Charlotte 95-104
(D. Rudež 7:35 min, 3 p, šut 1-2, 1 sk, 1 as)

Cleveland - Utah 118-114

Washington - Oklahoma City 101-125

Miami - LA Lakers 101-88

Toronto - New York 109-111

Milwaukee - Boston 83-99

New Orleans - Dallas 120-105

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider