Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pogledajte i usporedite

VIDEO Majstor Šarić podsjetio na legendarni dribling Michaela Jordana

Šibenčanin je odigrao veliku utakmicu, a jednim potezom posramio je svog čuvara i oduševio Amerikance.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Potez utakmice na ogledu Boston Celtics - Philadelphia 76ers pripao je našem Dariju Šariću.

Dvije minute i 25 sekundi prije kraja treće četvrtine Šarić je primio jednu loptu i onda majstorskim driblingom na pod poslao svog čuvara Jonasa Jerebka.

U trenutku dok se Šveđanin ustajao s parketa, Šarićeva lopta je već išla prema košu i ušla za smanjivanje prednosti Bostona.

"Hrvatska senzacija", riječi su kojima je američki TV-komentator popratio ovo što je izveo 22-godišnji Šibenčanin.

Ovakve situacije u košarci nisu rijetkost, a vjerojatno najpoznatiji dribling sličan ovom Šarićevom izveo je Michael Jordan u šestoj utakmici finala NBA lige 1998. godine.

Chicago Bullsi su u seriji protiv Utah Jazza vodili s 3:2 u pobjedama, a završnica utakmice u Salt Lake Cityju bila je iznimno uzbudljiva. Na ulasku u posljednju minutu Jordan je pogodio oba slobodna bacanja za izjednačenje 83:83.

Tada je Karl Malone pronašao usamljenog Johna Stocktona koji 42 sekunde prije kraja postiže tricu za 86:83. Naravno, tadašnji trener Bullsa Phil Jackson odmah je pozvao time-out poslije kojeg na scenu stupa Jordan.

Solo prodorom smanjuje na 86:85, a potom odlično reagira i u obrani, krade loptu Maloneu i prenosi ju preko centra. Čuvao ga je Bryon Russell, najbolji obrambeni igrača Jazzera, kojeg je Jordan trznuo kao da će ići u prodor prema košu, ali se "povukao ručnu", Russell se poskliznuo, a Jordan pogodio i donio šesti naslov prvaka Bullsima.

Ta zadnja akcija na videu počinje na 2:30.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider