Košarka
SPORTOVI
Košarka
kao s drugog planeta

VIDEO Čudesni Curry i Warriorsi nezadrživi, umalo srušili novi rekord

Hrvatski košarkaši Mario Hezonja i Damjan Rudež imali su malog udjela u pobjedama svojih Orlando Magica i Minnesota Wolvesa, dok je nevjerojatni Golden State nastavio niz pobjeda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hezonja je dobio tek pet minuta u domaćem trijumfu Orlando Magica nad Milwaukee Bucksima (114-90), a postigao je dva koša, oba iz slobodnih bacanja. Za osmu pobjedu Orlanda najzaslužniji je Eldrid Payton s 22 koša i 10 asista, dok je Jerryd Bayless (17) bio najbolji kod Bucksa, koji su ovu utakmicu igrali bez trenera Jasona Kidda, suspendiranog zbog svađe sa sucima.

Rudež je za 18 minuta igre u gostujućoj pobjedi svojih Wolvesa kod Sacramento Kingsa (101-91) ugradio 3 koša (trice 1-4), 3 skoka i asist. Za osmu pobjedu Minnesote najzaslužniji su Andrew Wiggins (22) i Zach LaVine (19), dok je domaćine predvodio Rajon Rondo s po 16 koševa i asista.

Golden State Warriorsi ubilježili su i 17. pobjedu zaredom i još poboljšali svoj NBA rekord najboljeg starta neke momčadi u povijesti lige. Warriorsi su sa 135-116 slavili kod Phoenixa u najefikasnijoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone, a bili su i nadomak NBA rekordu po broju pogođenih trica na utakmici. Pogodili su ih 22 od 38 pokušaja, a samo ih je jedna trica dijelila od rekorda Orlanda (23) iz 2009. godine. Prva zvijezda Warriorsa Stephen Curry zabio je 41 koš i 9 trica, s tim da nije igrao zadnju četvrtinu, a Leandro Barbosa je dodao 21 koš, dok je kod domaćih Sunsa najbolji bio TJ Warren (28).

Uz bok sjajnim Warriorsima sinoć je bio i branič Houstona James Harden koji je ubacio 50 koševa Philadelphiji. Rcoketsi su slavili s 116-114, a Sixersi su otišli u povijest jer su poraženi i u 27. utakmici zaredom, što je negativan rekord uopće u svim američkim profesionalnim sportovima. Čak 26 poraza zaredom imala je gubitnička NFL momčad Tampa Bay još iz 1977. godine, a Sixersi će ući i u NBA povijest kao druga momčad koja je izgubila prvih 18 dvoboja na startu sezone ako padnu u nedjelju kod Memphisa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider