Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dallas preživio

VIDEO Clippersi vratili break i poravnali protiv prvaka, Washington prošao

LA Clippersi su svladali aktualne prvake na gostovanju u San Antoniju sa 114-105 i izjednačili stanje u seriji na 2-2, dok su košarkaši Dallasa pobjedom 121-109 nad Houstonom izbjegli ispadanje iz doigravanja u četiri utakmice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Los Angeles Clippersi uspjeli su brzo zaboraviti najgori poraz u doigravanju u klupskoj povijesti (100-73), što su ga doživjeli u trećoj utakmici serije sa Spursima i slavljem u San Antoniju vratili su seriju u ravnotežu. Chris Paul je postigao 34 koša uz sedam asistencija, Blake Griffin je postigao 20 poena, uhvatio čak 19 skokova i također sedam puta asistirao. Pridodali su se važnim napadačkim učinkom J. J. Redick (17 poena) i Jamal Crawford (15 poena), a trener Clippersa Doc Rivers mogao je biti ponosan na sina Austina koji je za 17 minuta na parketu Spursima ubacio 16 poena uz samo jedan promašaj (7/8).

Kawhi Leonard je predvodio prvake s 26 poena, sedam skokova i pet asistencija, Tim Duncan je imao učinak od 22 koša i 14 skokova, a Tony Parker je ubacio 18 poena. No, Danny Green je ostao bez poena, promašivši svih šest trica.

"Nedostajalo nam je puno discipline. Nismo bili dovoljno precizni u izvršavanju onog što smo dogovorili", nije štedio svoje igrače Gregg Popovich.

Suočeni s mogućim zaostatkom 1-3 u seriji Clippersi su pokazali napadačku moć.

"Nije u pitanju samo kako smo šutirali. I obrana je bila bolja, a i napadačke akcije. Trčali smo kontre, postavljali blokove, a kad tako igramo, onda nas nije lako zaustaviti", rekao je 'motor' Clippersa i najbolji igrač utakmice Chris Paul.

Ova serija bi lako mogla otići do sedme utakmice, a Houston je svoje mjesto u polufinalu Zapada mogao osigurati već u četiri koraka. Međutim, Monta Ellis i J. J. Barea su ostavili Dallas u igri.

Prvi je ubacio 31 koš, a drugi je uz 17 poena isporučio i 13 asistencija za trijumf Dallasa 121-109. Pomogao im je i Al-Farouq Aminu koji je prvi put u doigravanju bio u početnoj petorci i ostvario svoj prvi "double-double" sa 16 poena i 12 skokova.

Houston je nakon prve četvrtine vodio 34-25, ali Dallas se vratio u drugoj i trećoj, u kojima su Mavsi uništili obranu Rocketsa (69-41). James Harden je s 24 poena predvodio strijelce gostiju, Josh Smith je ubacio 23, a Corey Brewer 22 poena. Dwight Howard je ubacio 13 koševa, ali je promašio deset slobodnih bacanja (3/13). Tako su Golden State Warriorsi zasada jedina momčad na Zapadu koja je prvi krug prošla u četiri utakmice, dok su na Istoku to učinili Cleveland i Washington.

Cleveland je svoju 'metlu' protiv Bostona skupio platio u četvrtoj utakmici u kojoj su Cavsi slavili u TD Gardenu sa 101-93, ali su ostali bez Kevina Lovea i J. R. Smitha. Krilni centar je u šestoj minuti napustio igru s iščašenim lijevim ramenom nakon navlačenja s Kellyjem Olynykom, a Smith je isključen zbog namjernog udaranja Jaea Crowdera. Love je sam otrčao u svlačionicu i nije se više vraćao, a Crowderu su suigrači morali pomoći da izađe s terena.

Love i suigrači su Olynyka optužili da je išao u duel s namjerom ozlijediti Lovea, a Smith je zanijekao da je imao namjeru ozlijediti Crowdera.

"Nisam takav igrač. Nije bilo zle namjere", izjavio je Smith koji će sigurno biti novčano kažnjen, a možda će morati i prosjediti barem prvu utakmicu drugog kruga doigravanja u kojem Cleveland čeka boljeg iz dvoboja Chicaga i Milwaukeeja, u kojem Bullsi vode 3-1.

Prema prvim liječničkim procjenama, Kevin Love će se oporavljati najmanje dva tjedna i pitanje je koliko će utakmica u drugom krugu morati Cavsi morati odigrati bez njegove pomoći. Cleveland su do pobjede u Bostonu vodili LeBron James (27 poena, 10 skokova, osam asistencija) i Kyrie Irving (24 koša, 11 skokova). Za poražene su po 21 poen ubacili Isaiah Thomas i Jared Sullinger.

Clevalandu je ovo bila prva 'metla' u doigravanju nakon 2009. godine, a Washington je u noći s nedjelje na ponedjeljak stigao do prve u klupskoj povijesti. I to na kakav način. Wizardsi su sa 125-94 pomeli Toronto. Sedmoricu dvoznamenkastih strijelaca predvodio je Bradley Beal s 23 koša, centar Marcin Gortat postigao je 21 poen uz 11 skokova, a John Wall je imao 14 koševa i 10 asistencija.

Washington u polufinalu Istoka čeka pobjednika dvoboja Atlante i Brooklyna, u kojem Hawksi vode 2-1.

NBA liga, rezultati (igra se na četiri pobjede):

ISTOK -

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 93-101 - (Jared Sullinger i Isaiah Thomas po 21 koš/ LeBron James 27 koševa, 10 skokova i 8 asistencija)

(Cleveland prošao dalje sa 4-0 u pobjedama)

Washington Wizards - Toronto Raptors 125-94 - (Bradley Beal 23, Marcin Gortat 21 poen/ Kyle Lowry 21 koš)

(Washington prošao dalje sa 4-0 u pobjedama)

ZAPAD -

San Antonio Spurs - LA Clippers 105-114 - (Kawhi Leonard 26, a Tim Duncan 22 koša/ Chris Paul 34 koša i 7 asistencija)

(rezultat u pobjedama je poravnat na 2-2)

Dallas Mavericks - Houston Rockets 121-109 (Monta Ellis 31, a J.J. Barea 17 poena/ James Harden 24 koša)

(Houston vodi sa 3-1 u pobjedama)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider