Košarka
SPORTOVI
Košarka
26 utakmica za Miami

VIDEO Cedevita dovela pojačanje iz NBA lige: Debitirat će ovog petka

Cedevita je nakon dvije velike pobjede u Euroligi dovela novo pojačanje, i sad čeka dolazak Velimira Perasovića i njegovog Laborala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevitu je pojačao dojučerašnji igrač Miamija Heata - Amerikanac Henry Walker. On je Cedevitu za svoje prvo košarkaško europsko iskustvo. Dolazi izravno s parketa NBA lige gdje je igrao za Boston, Knickse i Miami. Između NBA sezona igrao je i u američkoj D ligi.

"Bila je ovo idealna situacija. Od ranije znam dvojicu igrača Cedevite, išao sam na koledž sa Jayom Pullenom i u školu sa Jamesom Whiteom, tako da mi je to olakšalo odluku. Grad je lijep i gotovo svi govore engleski tako da je ovo bio lak prelazak iz SAD-a u Europu."

Walker će zamijeniti Tomislava Zubčića, a može igrati na na pozicijama visokog i niskog krila. Statistika u NBA ligi mu je bila solidna, s obzirom na minutažu, a za posljednji klub - Miami Heat - odigrao je 26 utakmica, od kojih 13 kao starter.

Henry je vrlo zadovoljan nakon prvih dana u klubu.

"Iznimno su talentirani tim i vrlo se naporno radi. Imaju dobru kemiju, igraju jedan za drugog i nadam se da ću se uklopiti i ja."

"Vidi se da je atletski jedan nivo više u odnosu na naše igrače. Baš je NBA igrač, međutim prvi put dolazi u Europu treba mu pomoći da se uklopi, vidjet ćemo kako će to izgledati", kaže trener Veljko Mršić.

Lov na treću euroligašku pobjedu zaredom

Igra Cedevite izgleda dobro i u uzlaznoj je putanji. Trener Mršić, nakon euroligaških pobjeda protiv Efesa i Milana, čvrsto stoji na zemlji i koncentriran je na petak i utakmicu protiv Laborala.

"Nadam se da ćemo u petak odigrati jednu dobru utakmicu i da će to biti dovoljno. S druge strane imamo jednog odličnog protivnika, klub koji igra jako dobro, ali ne zavisimo samo od nas. No, očekujem da uz
podršku publike, koja bi trebla biti prvi put u jednom velikom broju prema predviđanjima, ih ne razočaramo."

Draženov dom, petak u 20:00, stižu Perasović i Planinić. Nema bolje pozivnice za kvalitetnu košarku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider