Košarka
SPORTOVI
Košarka
nadskakao jordana!

VIDEO 'Bez razuma i logike': Curry u velikom preokretu uništio i Clipperse

Stephen Curry odigrao je još jednu veličanstvenu utakmicu u kojoj je predvodio Golden State do velikog preokreta na gostovanju kod Los Angeles Clippersa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni nakon 13 odigranih utakmice Golden State Warriorsi ne znaju za poraz. Iako su na gostovanju kod LA Clippersa u jednom trenutku zaostajali i 23 poena, uspjeli su sve okrenuti u posljednjoj četvrtini i upisati 124:117 pobjedu. Warriorsi su tako postali jedna od tek pet momčadi u povijesti NBA lige koje su krenule u sezonu s omjerom pobjeda i poraza 13-0. Još im nedostaju tri pobjede da postanu momčad koja je najbolje krenula u sezonu, a suparnici na tom putu su im Chicago Bullsi (doma), Denver Nuggets (vani), LA Lakers (doma).

Steph Curry ponovno je bio najbolji igrač utakmice s 40 poena, 11 skokova i četiri asistencije, no što je još zanimljivije, Curry je bio i najbolji skakač utakmice! Upisao je 11 skokova (u obrani), te je za jedan skok premašio 'monstruma' pod obručima DeAndrea Jordana, 211 centimetara (20 više od Curryja) visokog diva u redovima Clippersa.

Samo pet minuta prije kraja Warriorsi su zaostajali 10 poena razlike, a onda su susret zatvorili serijom 25:8. Golden State je u posljednjoj dionici gađao trice nevjerojatnih 8-9!

Spomenimo i da se u redove Clippersa vratio Chris Paul koji je upisao 35 poena, dok mu je s 27 pripomogao Blake Griffin.

Cleveland Cavaliersi osvetili su se Milwaukee Bucksima za neočekivani poraz nakon dva produžetka prije samo neki dan. Predvođeni LeBronom Jamesom (27 poena) i Kevinom Loveom (22 poena i 15 skokova) Cavsi su slavili sa 115:100.

Cleveland je ujedno prekinuo niz od dva poraza, dok je s druge strane Giannis Antetokounmpo upisao rekord karijere - 33 poena.

U najranijoj utakmici večeri Miami Heat je iskoristio neigranje DeMarcusa Cousinsa, te je slavio protiv Sacramento Kingsa 116:109. Chris Bosh predvodio je Heat do pobjede s 23 poena i 11 skokova, dok je Dwyane Wade pridodao 24. Rajon Rondo ponovno je bio na rubu triple-double s 14 poena, 18 asistencija i devet skokova. Najbolji strijelac Sacramenta bio je Talijan Marco Belinelli.

Podsjetimo, Cousins je bio suspendiran za ovu utakmicu zbog udaraca Ala Horforda na prošloj utakmici.

NBA liga, četvrtak:

Miami - Sacramento 116:109

Cleveland - Milwaukee 115:100

LA Clippers - Golden State 117:124

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider