Košarka
SPORTOVI
Košarka
Predodređen za velike stvari

VIDEO Izjednačio O'Neala: Ovaj brucoš radi stvari koje nisu viđene 20 godina

Brucoš LSU-a Ben Simmons jedan je od najperspektivnijih mladih igrača u sveučilišnoj košarci, a stručnjaci mu prognoziraju prvi izbor drafta 2016. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Simmons je u srijedu navečer ispisao povijest LSU-a (Louisiana State Universityja), ali i sveučilišne košarke. U utakmici protiv North Caroline upisao je povijesnih 43 poena, 14 skokova, sedam asistencija, pet ukradenih lopti i tri blokade, dok je iz igre šutirao 15/20.

Posljednji igrač LSU-a koji je imao slične brojke bio je Shaquille O'Neal 1991. godine. Naime, Simmons je postao prvi košarkaš 'Tigersa' koji je izjednačio O'Nealov učinak od 43 koša. I jedina je zvijezda konferencije koja je u zadnjih 20 sezona upisala minimalno 40 poena, deset skokova, pet asistencija i pet ukradenih lopti na jednoj utakmici.

19-godišnjem Australcu nasušno je trebala ovakva izvedba nakon što je ubacio samo četiri poena (ali i dodao 14 skokova i deset asistencija) u porazu od NC Statea. Tada nije mogao ništa pogoditi iz igre, ali i brzo pokazao zašto bi se sljedeće ljeto mogli trgati za njega.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider