Košarka
SPORTOVI
Košarka
Najbolji 'rookie' tricaš

Uspjeh hrvatske košarke: Bogdanović u 'rookie' momčadi godine!

Da je odradio odličnu prvu, takozvanu 'rookie' sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta Bojanu Bogdanoviću prizanala je i sama NBA liga...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bogdanović (26) je izabran u drugu najbolju 'rookie' petoroku NBA lige, zajedno s bivšim igračem Cedevite Jusufom Nurkićem.

Bogdanović je u sezoni nastupio u 78 od ukupno 88 utakmica koliko su Brooklyn Netsi odigrali. U prosjeku je igrao 23.8 minuta po utakmici, te je pritom bilježio učinak od 9 poena i 2.7 skokova. Šut iz igre iznosio mu je 45.3 posto, dok mu je šut za tri poena, inače najbolji među novacima, bio na 35.5 posto.

Bogdanović, koji je u šest navrata zabijao 20 ili više poena na utakmici, bio je proglašen najboljim novakom mjeseca za travanj, dok je najefikasniju utakmicu odigrao u završnici regularnog dijela sezone kada je Orlando Magicu utrpao 28 poena.

Nurkić (20) je nastupio u 62 Denverove utakmice regularnog dijela sezone, te je u prosjeku bilježio 6.9 poena, 6.2 skoka i 1.1 blokadu po susretu. Na parketu je prosječno provodio 17.8 minuta.

Recimo i da je odabrana prva NBA petorka 'rookieja' koju predvodi najbolji novak sezone - Andrew Wiggins.

Petorke su birali novinari SAD-a i Kanade, koji su igračima davali po dva boda za prvu petorku, odnosno jedan za drugu. Bogdanović je sakupio sveukupno 107 bodova, od čega je sedam glasova dobio da bude dio prve 'rookie' momčadi.

Prva 'rookie' momčad
Andrew Wiggins (Minnesota)
Nikola Mirotić (Chicago)
Nerlens Noel (Philadelphia)
Elfrid Payton (Orlando)
Jordan Clarkson (LA Lakers)

Druga 'rookie' momčad
Marcus Smart (Boston)
Zach LaVine (Minnesota)
Bojan Bogdanović (Brooklyn)

Jusuf Nurkić (Denver)
Langston Galloway (New York)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider