Košarka
SPORTOVI
Košarka
Gubili 16 razlike

Veliki preokret i nova vrijedna pobjeda Cibone, Zadar poražen kod Igokee

Nakon Cedevite i Cibona je upisala pobjedu u susretu 14. kola regionalne košarkaške lige pobijedivši u Ljubljani Union Olimpiju 77-74.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Vukovi' su odigrali očajno prvo poluvrijeme u kojem su gubili i 16 koševa razlike (24-40), no u nastavku susreta su zaigrali daleko bolje i polako stizali veliki zaostatak. Pet minuta prije kraja susreta Union Olimpija je imala 12 koševa prednosti (72-60), ali je Cibona serijom 9-0 stigla na tri koša minusa (69-72). U posljednju minutu ušlo se s rezultatom 74-71 za Olimpiju, no Cibona je koševima Dominika Mavre, Andrije Žižića i Ivana Siriščevića okrenula rezultat i stigla do pete pobjede u nizu.

Cibonu su do slavlja predvodili Siriščević sa 16 koševa, Jure Lalić sa 16 koševa i pet skokova, Žižić sa 12 koševa, te Damir Markota sa 11 koševa i šest skokova. Mavra i Ilievski su dodali po 8 koševa, a Rozić je ubacio 6 koševa uz 10 skokova. Kod domaćina najbolji su bili Dino Murić sa 18 koševa i 11 skokova, te Hristo Nikolov i Paolo Marinelli sa po 10 koševa.

U ranije odigranom susretu Cedevita je bez većih problema pobijedila Krku 100-75 ostvarivši desetu pobjedu sezone. Bila je to Cedevitina treća utakmica u pet dana i treća pobjeda. Mini serija je startala u petak pobjedom u Berlinu protiv Albe u posljednjoj utakmici prve faze Eurolige, nastavila se u nedjelju trijumfom protiv Szolnoki Olaja, a zaokružila večerašnjim trijumfom protiv slovenskog sastava.

Najefikasniji igrači u redovima Cedevite bili su Roko Leni Ukić sa 20 koševa, sedam skokova i osam asistencija, Nemanja Gordić sa 16 koševa i šest asistencija, te Miro Bilan sa 10 koševa i šest skokova. Kod Krke najefikasniji su bili Erjon Kastrati sa 20 i Mirko Mulalić sa 16 koševa.

Poraz Zadra

Nažalost, košarkaši Zadra nisu nastavili Cedevitin i Cibonin niz. Na gostuju u Laktašima izgubili su od Igokee 56-71 doživjevši osmi poraz sezone. Kod Zadrana Ive Ivanov je ubacio 14 koševa i bio jedini igrač u gostujućim redovima sa dvoznamenkastim brojem koševa. Kod domaćina najefikasniji su bili Nikola Dragović sa 14 i Johnathon Jones sa 11 koševa.

Na ljestvici vodi Crvena zvezda sa 13 pobjeda i susretom manje, dok je Cedevita druga sa 10 pobjeda i četiri poraza. Budućnost je treća sa 11 pobjeda i dva poraza, ali i susretom manje. Cibona je peta s osam pobjeda i šest poraza, a Zadar drži desetu poziciju sa šest pobjeda i osam poraza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider