Košarka
SPORTOVI
Košarka
Iznenađenje turnira

Senzacija: Senegal šokirao Hrvatsku i nanio joj prvi poraz na SP-u!

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je prvu utakmicu na SP-u nakon senzacionalnog poraza od Senegala...

Ako smo u prvom kolu imali triler u Sevilli, onda je ovo definitivno bio šok u Sevilli! Hrvatska je rezultatom 75:77 po prvi put u povijesti izgubila od jedne afričke reprezentacije. Hladan tuš doživjeli su Repešini igrači koji su previše olako shvatili Senegalce. Kao da nam utakmica s Filipinima nije bila dovoljno dobra škola.

Rudež o porazu protiv Senegala: Na SP-u svi znaju igrati košarku

Ponovno smo krenuli dobro, poveli, ali onda je sve stalo. Senegal od trenutka kad je poveo više nije ispuštao prednost do kraja utakmice, a nekoliko puta smo dolazili na pola ili dva koša zaostatka. Ni šut nas nije služio kao protiv Argentine, ali to onda postavlja neka druga pitanja. Ovisimo li samo o tricama? Što je s obranom koja pušta već treću utakmicu zaredom?

To su samo neka od pitanja na koja će izbornik morati naći odgovor, a do tada moramo rekupirati snage i ozbiljno se pripremiti za sljedeću utakmicu protiv Grčke, jer smo se doveli u situaciju da nas eventualni poraz od starih rivala može skupo koštati uoči posljednjeg kola.

Da se razumijemo, Senegal nije neozbiljna košarkaška nacija, ali u taktičkom smislu je inferiorna u odnosu na Hrvatsku. Filipinci su nam stvarali probleme jer su bili preniski, a Senegalci jer su previsoki i prejaki. Istina da se radi o sjajnoj atletskoj družini, ali to nisu razlozi za opravdanja. Gdje smo onda tu mi? Koja je to naša kvaliteta kojom radimo probleme protivniku? Osim šuta, naravno.

Bogdanović je završio utakmicu sa 15 koševa, ali trice je gađao 1/7 te promašio četiri slobodna bacanja. Imao je i otvorenu tricu za izjednačenje 35 sekundi prije kraja, a nakon skoka u napadu čisti šut promašio je i Rudež. Hrvatska je trice gađala 7/26, što ne bi bio problem da su Repešini izabranici u ostalim segmentima napravili ono što su trebali. 

Senegalce je do pobjede predvodio nezaustavljivi Dieng sa 27 koševa, 14 skokova, 3 asistencije i 2 blokade. Za Hrvatsku je Šarić postigao 15 poena uz 6 skokova i 4 asistencije, a Ante Tomić je sa 14 koševa, 9 skokova i 2 asistencije bio jedan od najboljih u Repešinom sastavu.

Poraz od Senegala u konačnici ne mora predstavljati prepreku Hrvatskoj na putu prema željenom prvom mjestu u skupini, ali naši košarkaši više nemaju pravo na kiks. Nakon dana odmora, Hrvatska će u srijedu igrati protiv Grčke (20.00), a dan poslije protiv Portorika (18.00) zaključiti natjecanje u skupini B.

HRVATSKA - SENEGAL 75-77 (16-18, 16-23, 20-18, 23-18)

SEVILLA, Gradska sportska dvorana. Suci: Aylen (Australija), Seibel (Kanada), Alamiri (Kuvajt).

HRVATSKA: Tomić 14, Andrić 3, Lafayette 5, Bogdanović 15, Šarić 15, Rudež 6, Ukić 3, Simon 6, Markota 2, Hezonja 2, Žorić 4, Babić

SENEGAL: Niang -, Dalmeida 15, Thomas, Mam. Ndoye 1, Diop 5, Mal. Ndoye 9, Thiam, Faye 11, Ndour -, Ndiaye 5, Dieng 27, Badji 4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider