Košarka
SPORTOVI
Košarka
grčka drama, ali ne i tragedija

Grčkoj velika drama u Areni: Hrvatska vodila cijelu utakmicu pa ispustila pobjedu

U susretu 2. kola C skupine EuroBasketa hrvatska košarkaška reprezentacija je u Areni Zagreb pred 15,000 gledatelja izgubila od Grčke 70-72 upisavši prvi poraz na prvenstvu.

Hrvatska je i bez Bojana Bogdanovića veći dio utakmice odigrala sjajno protiv jednog od kandidata za odličje, no nažalost u samoj završnici je ispustila pobjedu. Grci su poveli 2-0 i bilo je to jedino njihovo vodstvo u prve tri četvrtine.

Ukić razočaran i ljut: Uhvatili su nas na glupe grčke baze

Na koncu prve četvrtine Hrvatska je imala plus sedam (18-11), u drugoj četvrtini plus devet (33-24), a tijekom treće četvrtine i deset koševa viška (40-30). Nažalost, Grci su u zadnji dionici počeli polako stizati zaostatak, a u samoj završnici i u potpunosti preokrenuli rezultat.

Šest minuta prije kraja utakmice Grci su uspjeli smanjiti na dva koša zaostatka (59-61), a dvije minute kasnije i do prvog vodstva (66-65). Njihova prednost je 1:30 minute do kraja porasla na plus pet (72-67). U tim trenucima Grci su načinili seriju 13-2 što se pokazalo ključnim. Hrvatska je u zadnjem napadu imala priliku izboriti produžetak, no Simon nije uspio i Grčka je na koncu slavila 72-70.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Krunoslav Simon sa 18 koševa, Roko Leni Ukić je dodao 14 koševa, a Dario Šarić 11. Kod Grka najefikasniji su bili Vassilis Spanoulis sa 16, Georgios Printezis sa 11 i Kostas Koufos sa 11 koševa.

Eurobasket 2015

U ranije odigranim susretima iz naše skupine Slovenija je pobijedila Gruziju 79-68, dok je Makedonija bila bolja od Nizozemske 78-71. Slovenski košarkaši brzo su se oporavili od poraza u srazu s Hrvatskom pobijedivši gruziju 79-68, a tijekom posljednje dionice imali su i 22 koša prednosti.Nošeni podrškom oko 4 tisuće svojih glasnih navijača Slovenci su imali sjajnu šutersku večer. U prvom poluvremenu vukao ih je Klemen Prepelič koji je pogodio sve četiri trice i ubacio 19 od svog 21 koša. U drugom poluvremenu njegovu realizatorsku ulogu preuzeo je Jaka Klobučar koji je od svojih 20 koševa njih 15 postigao u trećoj četvrtini. Šengelia je s 21 košem bio najbolji strijelac Gruzije kojoj ostaje slaba nada za prolaz u drugi krug.

Makedonija je pobjedom protiv Nizozemske potpuno zaoštrila konkurenciju za mjesta koja će voditi u drugi krug. Nizozemci nisu uspjeli napraviti još jedno iznenađenje, kao što su ga kreirali prvog dana pobjedom nad Gruzijom. Makedonci su potpuno kontrolirali utakmicu i pobjedom 78-71, koja je mogla biti i uvjerljivija, razveselili dvije tisuće svojih navijača.Vlado Ilievski je postigao 14 koševa, Trajkovski i Kostoski po 13, a Vojdan Stojanoski 11. O kvaliteti igre Makedonaca najbolje svjedoči podatak o 20 asistencija. Nizozemce je s 19 koševa predvodio Nicolas De Jong.

Na vrhu ljestvice naše skupine je Grčka sa četiri boda, dok Hrvatska, Slovenija, Makedonija i Nizozemska imaju po tri boda. U ponedjeljak je slobodan dan, a susretima trećeg kola u utorak 8. rujna sastaju se Hrvatska - Makedonija, Slovenija - Nizozemska i Grčka - Gruzija.

Jeste li razočarani porazom od Grka na Eurobasketu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider