Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šarić: Ovo je najgore

Ukić razočaran i ljut: Uhvatili su nas na glupe grčke baze

Hrvatski košarkaši bili su silno razočarani poslije poraza od Grčke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ja inače nisam čovjek što preteško trpi poraze, ali ovo mi stvarno nije dobro palo. Vidjeli smo da smo zadnjih pet minuta ostali bez gasa, potrošili smo sve izvore energije koje smo imali. Uhvatili su nas na kraju na ove glupe grčke baze, žao mi je što nismo to okrunili pobjedom jer smo dobro igrali cijelu utakmicu", emotivno je poraz proživio hrvatski kapetan Roko Leni Ukić, koji je proveo najviše vremena na terenu (34 minute) i postigao 14 koševa, uz dva skoka i četiri asistencije.

"Predobra su Grci ekipa da ne bi iskoristili to što nam je nestalo ideje u posljednje tri-četiri minute", rezonirao je Ukić.

Hrvatsku u trećem kolu čeka Makedonija koja također ima po jednu pobjedu i poraz u uvodna dva kola.

Eurobasket 2015

"Makedonija? Ovaj poraz će možda ostaviti neke posljedice s obzirom da je bio u neizvjesnoj završnici", najavio je Ukić.

Jednako razočaran poput Ukića bio je Ante Tomić (devet koševa, pet skokova).

"Bili su pametniji u zadnjih pet minuta, igrali su s redom i disciplinom što mi nismo. Vrlo jednostavno. Veliki pad koncentracije, dopustili smo dosta njihovih laganih poena, posebno Printezisa. Najbitnije da se sad malo odmorimo i pripremimo se za Makedoniju."

Dario Šarić odlično je otvorio utakmicu, ali je u finišu imao nekoliko loših reakcija.

"Najgore je ovo emocionalno pražnjenje, ne znam što da kažem, imali smo 10-11 razlike i nismo napravili dodatni napor da odemo na 15-ak razlike. Teško je bilo što reći, borili smo se... Nadam se da ćemo preostale dvije utakmice odigrati ovo kako treba. Valjda ćemo biti na nivou sljedeći dio turnira", rekao je u izjavi za HRT Šarić koji je ubacio 11 poena te uhvatio šest lopti i upisao dvije asistencije.

Eurobasket 2015

 

Jeste li razočarani porazom od Grka na Eurobasketu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider